TIP: Vraag je rijschool of je zelf je praktijkexamen mag aanvragen!

Het CBR probeert je te laten kiezen voor een rijschool met een hoog slagingspercentage. Maar het CBR misleid je daarbij bewust. Het CBR heeft er belang bij dat je voor een rijschool kiest met een hoog slagingspercentage. Want in veel gevallen verdient het CBR dankzij die rijscholen zelf meer geld!

Bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage loop jij het risico dat je onnodig teveel uren les moet volgen!

Want het CBR rekent in haar slagingspercentage niet meer hoeveel uren een rijschool de leerling, al dan niet, verplicht laat lessen. En je begrijpt het al; als jij 50 uren moet lessen dan is de kans altijd groter dat je de eerste keer slaagt… dan bij een rijschool die je bij 30 les-uren de kans bied om al een praktijkexamen te volgen.