TIP: Laat je vooral niet informeren door het CBR!

Het CBR is al jarenlang een probleemdossier voor de politiek. Denk daarbij een beetje aan de Kindertoeslagaffaire. Daar heb je misschien al eens iets over gehoord.

Sommige overheidsinstanties maken een beetje zelfbedachte ‘illegale’ regels en daarbij houden ze geen rekening met de bevolking. Het CBR behoort al heel lang bij die instanties. Zo raakten jaren geleden door het falen van het CBR bijna 100.000 ouderen hun rijbewijs kwijt. Vraag maar eens bij je opa of oma…

In 2020 heeft de Tweede Kamer, onze regering, opnieuw onderzoek gedaan naar wat er allemaal niet klopt bij het CBR. Ze hebben allerlei CBR bobo’s verhoord!

En ook nu zijn er al weer veel klachten. De kans is erg groot dat er een Parlementair onderzoek komt. Dat gebeurt maar zelden, maar zie het als een onderzoek van Justitie bij criminele organisaties. Alles en iedereen wordt verhoord onder ede. Dat gaat ook gebeuren voor die Kindertoeslagaffaire!

Het CBR moet gedeeltelijk voor haar eigen inkomsten zorgen en daarbij heeft men een systeem bedacht waarbij zoveel mogelijk verdient worden aan mensen die hun rijbewijs willen halen. Volgens onderzoek geven ze misleidende informatie en dwingen ze rijscholen om mee te doen aan die verdienmodel.