TV-serie over misdragingen Pechtold’

Kamps sloot in 2022 al deal met productiebedrijf!

Loading

Volgende week moet journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps opnieuw opdraven bij de rechtbank. Opnieuw heeft de landsadvocaat Pels Rijcken hem namens het CBR gedagvaard. De plaaggeest van Pechtold en zijn CBR geeft geen krimp. Zijn einddoel is ‘ergens de komende jaren’ een miniserie via de NPO, Videoland of een andere ‘outlet’ over het ‘CBR Schandaal’. Kamps had jarenlang een bedrijf op het Hilversumse Mediapark en was meer dan twintig jaar lang programmamaker. Tot hij zijn laatste bedrijf in 2010 verkocht.

Het is een saillant detail dat Kamps in ons gesprek verwijst naar de 4-delige NPO serie ‘De zaak Schaap’. De serie gaat over de spraakmakende fraudezaak door de hoogste baas van…. Pels Rijcken, de landsadvocaat! Volgende week staan ze tegenover elkaar in de Zutphense rechtbank.

Dat is toch opmerkelijk?

Ja, dat verzin je niet. Toch? Maar de waarheid is dat toen ik de plannen besprak in Hilversum over een documentaire of over een mini-serie genaamd ‘Wolvenjacht’, het nog niet eens bekend was dat die serie op tv kwam. Overigens hebben we de titel ‘Wolvenjacht’ voorlopig geparkeerd. De domeinnaam was al bezet en ik wil er geen ‘jacht’ van maken. Het is meer Pechtold die op mij jaagt. 

Je vertelde dat je al een deal hebt met een productiemaatschappij?

Dat is een deal voor het leveren van de productiefaciliteiten om vanaf eind vorig jaar (2022) opnamen te maken en de voorbereidingen voor de productiefase. Verborgen camera’s en andere zaken behoren daartoe.

Wat is je doel met zo’n docu-serie?

Nadat ik in september 2021 werd gebeld, geprovoceerd en bedreigd door Alexander Pechtold en vrij snel merkte dat hij ‘beschermd’ werd door ‘het systeem’ heb ik het plan opgevat om de slachtofferrol in te nemen en op een later moment Nederland te laten zien hoe de mix van een gecorrumpeerde CBR top en een corrupte politicus als Alexander Pechtold kan leiden tot een toxische mix. En dat is gebleken. Overigens heb ik al in 2021 artikelen geplaatst dat ik een documentaire ging maken. Dus dit is allemaal niet nieuw hoor.

Heb je al een nieuwe naam voor de serie?

‘De zaak wolf in schaapskleren’ zou mooi aansluiten bij de serie over de frauderende hoogste baas Frank Oranje van Pels Rijcken. Toch? Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat de financiers en zender besluiten hoe de serie gaat heten.