CBR moet honderden documenten met bezwaren van Twentse rijschool openbaar maken!

Tweede ingebrekestelling Pechtold leidt eindelijk tot vrijgave honderden documenten uit WOO besluit!

Loading

Meer dan een half jaar heeft het CBR het verzoek van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs weten te vertragen, maar onder dwang van de gang naar de bestuursrechter komt de afdeling Juridische Zaken vandaag eindelijk over de brug met vele honderden documenten.

“Wij hebben Alexander Pechtold tot tweemaal toe in gebreke moeten stellen om het te dwingen de documenten vrij te geven, het besluit dat in ons voordeel was is inmiddels twee maanden oud. De stukken zijn belangrijk voor ons, omdat hieruit blijkt dat deze Twentse rijschool bijna 20 jaar lang bij het CBR aan de bel trekt om alles wat eerlijker te regelen”

Het was overigens al een tijdje duidelijk dat het CBR lang niet alle interne documenten heeft toegevoegd. De rijschool tekende daartegen bezwaar aan. “In de korte tijd dat ik als voorzitter te maken heb met het CBR heb ik al vele malen ervaren dat het CBR zichzelf eigenlijk niets gelegen laat aan de wetgeving. Ze rommelen, verdoezelen en manipuleren er flink op los” aldus Pascal Hansen van VCBA.

Deze WOO stukken hadden al weken geleden via CBR.nl moeten worden geopenbaard, maar tot op heden weigert het CBR dat.