Rijopleiding fors goedkoper door INCAR!

Forse besparing op rijopleiding dankzij innovatieve technologie!

Loading

Duurzamer en betaalbaarder lessen? Dat moet mogelijk zijn dankzij de nieuwste innovatie van het bedrijf EXABIZZ. Leerlingen trainen via INCAR inzicht- en gevaarherkenning tijdens de rijlessen van BLOKZZ en Überles; twee nieuwe opleidingsconcepten, naar ‘Duits’ model, die beloven dat jongeren minimaal €1000,– besparen op hun rijopleiding.

INCAR en een 360 graden camerasysteem zorgen er volgens de makers voor dat leerlingen niet domweg rondjes hoeven te rijden tot er zich iets ‘bijzonders’ voordoet. Via een tablet moeten ze, niet rijdend natuurlijk, reageren op verkeerssituaties.

‘De content en technologie is bij dit systeem, zoals zo vaak, key! Daar is de afgelopen jaren veel onderzoek naar gedaan en nu is INCAR klaar om gelanceerd te worden. Het platform is ontwikkeld voor gebruik in lesauto’s en komt niet online beschikbaar’ aldus een van de initiatiefnemers.’

Onderdeel van INCAR is de onboard 360° motion-detection camera. ‘Dankzij dit systeem kan de instructeur realtime korte clips via bijvoorbeeld Whatsapp delen met de leerling. Deze kan de leerling op een later moment bekijken om een gevaarlijke situatie zelf te evalueren.

‘De camera kan 340° meebewegen, zodat bijvoorbeeld de gevolgen van het niet (tijdig) over de schouder kijken inzichtelijk wordt gemaakt. Natuurlijk is en blijft het zo dat het leerling-afhankelijk is of iemand gebruik maakt van deze gedeelde clips. Dat is een vrije keuze!’ aldus een woordvoerder.

INCAR registreert ‘schouder kijken’ en andere leerlingbewegingen…

‘Dankzij INCAR en de (mogelijke) afschaffing van Code78, door nieuwe Europese wetgeving, verwachten wij voor het eerst in 50 jaar een flinke doorbraak te realiseren in de kostenontwikkeling van rijopleiders. De rijschoolbranche kenmerkt zich door zoveel mogelijk uurtjes rond te rijden en daarmee het milieu te belasten. INCAR kan zorgen voor een besparing van minimaal 30% van het aantal kilometers. Dus minder brandstof en minder uren een WRM instructeur! Slecht nieuws voor de huidige generatie instructeurs, maar goed nieuws voor de jongeren die de rijopleiding moeten betalen!’

via 4G worden de beelden vanuit de lesauto live gestreamd en kan de instructeur korte fragmenten ‘delen’