Kamps: ‘Mogelijk staat Marion Smit op de bangalijst van Alexander Pechtold en consorten…’

Wat is er mis met plaatsvervangend Directeur Generaal Marion Smit?

Loading

Hij is een man die menigmaal in opspraak is geraakt met zijn publicaties: Needenaar Henrie Kamps (62). Toch weerhouden hem de dreigementen met procedures, vanuit het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, geen moment om opnieuw pittige uitspraken te doen. In een gesprek met hem zegt de klokkenluider in de rijschoolwereld: ‘Weet ik veel waarom Marion Smit doet alsof ze nergens van af weet. Mogelijk staat ze op de bangalijst van Alexander Pechtold, Frans van Drimmelen en Daan Bonenkamp. De D66-bangalijst waar nooit onderzoek naar is gedaan…’.

‘Al jarenlang duiken er artikelen op in de media waarin Alexander Pechtold beschuldigd wordt van ernstig grensoverschrijdend gedrag. Meerdere brieven zijn er naar de minister gestuurd en in vrijwel alle gevallen heeft de minister schriftelijk gereageerd. Toch beweerde de plaatsvervangend Directeur Generaal Marion Smit in de zomer van 2023 dat er nooit een melding was ontvangen over Pechtold of het CBR. Op een brandbrief, die haar door ConsumentenBelang werd toegestuurd, heeft ze nooit gereageerd. Need I say more…?’ aldus de Achterhoeker.

Pechtold ontspringt telkens strafrechtelijke vervolging: bij zijn corrupte gedrag rond het aannemen van een luxe appartement van een Canadese diplomaat, met dreigementen na zijn bizarre relatiebreuk met partijgenote Anne Lok, met de beschuldigingen van deelname bij de samenstelling van een bangalijst en de integriteitsschendingen rond de klokkenluider. Types als Marion Smit, Kees van der Burg en minister Harbers bevestigen daarbij het beeld van een gecorrumpeerde, onbetrouwbare overheid door ondanks alle signalen en nieuwe meldingen Pechtold te herbenoemen voor vier jaar.

‘Het grote verschil tussen Pechtold, Marion Smit en haar baas Kees van de Burg, die haar ‘dekt’, en mij is dat ik niet lieg en niet wegkijk van oneerlijke handelspraktijken door de overheid. Ik loop ook niet bij de rechter weg over van wat ik verklaar. Alexander Pechtold deugt niet, een deel van het CBR deugt niet en de top van DGMO deugt eveneens niet. Het wachten is op een nieuwe minister en een beter functionerende Tweede Kamer. Gelukkig zitten daar nu mensen als Sandra Palmen in het zadel.’

‘Er dient momenteel een klacht bij de President van de Rechtbank Gelderland tegen de vicepresident van de Rechtbank Gelderland, omdat zij naar mijn stellige overtuiging vooringenomen was of de rechten van Pascal Hansen en mij [het recht op verdediging, red] met voeten heeft getreden. Het meest recente Kort Geding tegen mij diende voor deze vice-president. Anders dan voorheen wilde het CBR naar de rechtbank in Gelderland, omdat ik in Gelderland woon. Voorheen daagde het CBR mij moeiteloos voor de rechtbank in Almelo en speelde waar ik woon geen enkele rol. Toeval?’

Ik ben werkelijk alles kwijtgeraakt door de misstanden bij het CBR, ik ben er ziek door geworden [Kamps heeft PTSS, red], maar ik heb mijn zelfrespect er door teruggekregen. Ik realiseer mij dat Pechtold een netwerk heeft. Ik heb hem vaker vergeleken met Francis Underwood, het karakter dat de rol van de Amerikaanse president speelde in House of Cards. Ook zo’n politieke schoft die nergens voor terugdeinst.

De aanhoudende kritiek van Kamps en zijn tomeloze energie werpt inmiddels haar vruchten af, want per 1 mei veranderen de regels voor het reserveren van tussentijdse toetsen én praktijkexamens. Het CBR schrijft vorige week in een mediaverklaring ‘‘Iedere rijschool moet dezelfde kansen hebben bij het reserveren van examens en iedereen moet gelijk worden behandeld. Omdat dat niet altijd het geval is, haalt het CBR vanaf 1 mei de touwtjes strakker aan

Kamps daarover: ‘Daarmee bevestigd het CBR dat het voorheen oneerlijk verliep en dat honderduizenden jongeren financieel ernstig zijn gedupeerd door het CBR…. onze overheid. Marion Smit is daarvoor in mijn ogen hoofdverantwoordelijk. Ik ‘jaag’ op haar tot de Tweede Kamer het van mij overneemt!!’

Die aanpassingen van de reserveringregels door het CBR zijn echt nog maar het begin… er is veel meer mis bij het CBR en Marion Smit is daarvan op de hoogte.’ aldus Kamps.

Kamps is voormalig tv-producent en had in het verleden onder meer op het Mediapark een reputatie als ‘straatvechter’, ‘reuzendoder’. Al jaren neemt hij het op voor jongeren die naar zijn mening veel te veel moeten betalen voor een rijopleiding en onlosmakelijke examinering.

‘Het is een ongekend verdienmodel geworden en wordt in stand gehouden door het Directoraat Generaal Mobiliteit. Deze Marion Smit is op de hoogte van de misstanden en liegt, bedriegt tegen alles en iedereen die er vragen over stelt of kritiek op heeft.

Zo is de voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs [Pascal Hansen, red] onder haar neus kapot geprocedeerd door het CBR. Zit hij al maanden ziek thuis en kan geen advocaat vinden die het tegen het CBR, de overheid, durft op te nemen.

Marion Smit moet zich kapot schamen. Weer zo’n vrouw aan de top die wegloopt van haar bestuurlijke verantwoordelijkheid. BNNVARA, Ajax, de NOS, de NPO en ga zo maar door. Het kan geen toeval zijn dat het telkens misgaat in bestuurlijk Nederland.

Marion Smit weet er van zo blijkt uit een brief vanuit het ministerie. Ze neemt echter met niet-anonieme melders of slachtoffers geen contact op. Nee hoor, ze dreigt liever met hulp van haar direct leidinggevende met juridische procedures of kijkt de andere kant op. Houd zich van de domme.

‘Ze staat er bij en kijkt er naar. Haar beweegredenen om deze nieuwe affaire binnen onze overheid niet tegen te gaan? Weet ik veel. Mogelijk staat ze op de bangalijst van Pechtold en zijn vrindjes. Er is wel veel ophef in de media over de bangalijsten in Utrecht, maar dat fenomeen is niet nieuw.’

Al jaren geleden verklaarden slachtoffers dat Pechtold en enkele partijgenoten ook zo’n lijst hanteren. Een daarvan is al geschorst: Frans van Drimmelen. De andere beschuldigden hebben leuke baantjes: de een is directeur bij het CBR en de ander hoofdredacteur bij Dagblad Tubantia, de krant die permanent leugens over mij publiceert. Tja’

‘Pechtold deugt niet en iedereen in Den Haag weet dat, maar anders dan mijn voormalige collega’s op het Mediapark confronteert niemand in ambtelijk Nederland deze schoft met zijn handelswijze’ aldus Kamps. Het doet mij een beetje denken aan leiders in landen waar we nu dagelijks onze verbazing over uitspreken. Pechtold is zo’n type, maar gelukkig werkt onze democratische rechtsstaat, ondanks haar gebreken, nog voldoende goed om hem uit het landsbestuur te houden.’

Kamps is in afwachting van een klachtenprocedure bij de Raad voor de Journalistiek, waarbij hij hoopt dat de regionale omroep RTV Oost flink op de vingers wordt getikt, omdat zij zich in hun suggestieve berichtgeving rond Kamps louter hebben laten leiden door valse persverklaringen van Alexander Pechtold en zijn CBR.

‘Ja, ook dat kennen wij vanuit Rusland en Turkije. Die valse beeldvorming. Daar is Pechtold erg bedreven in. Ondertussen manifesteert hij zich dankzij types als deze Marion Smit’