Kris Kalloe op de regionale tv: ‘De heer Pechtold reageert niet op mijn vragen!’

Loading

In een interview voor de regionale tv spreekt de voormalig rijschoolhouder Kris Kalloe zijn teleurstelling uit over het feit dat de algemeen directeur van het CBR geen inhoudelijke reactie geeft op de kwestie rond het onrechtmatig ontkoppelen van het 2e gaspedaal door CBR examinatoren. Na de eerste media-aandacht hebben de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid inmiddels wel wat van zich laten horen.

‘Eerlijk gezegd heb ik nooit verwacht dat de heer Pechtold mijn onderzoek serieus zou nemen. Want destijds was het zijn partijgenoot Vera Bergkamp die als adjunct-directeur de opdracht gaf om mijn rijschool kapot te maken. Ze zijn allebei van D66; dus heb ik nooit verwacht dat de huidige directeur van het CBR aandacht zou geven aan mijn vragen.

Kris Kalloe heeft Alexander Pechtold overigens pas geïnformeerd nadat de Directeur Generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Kees van der Burg, hem schriftelijk informeerde dat het zelfstandig bestuursorgaan CBR zelf verantwoordelijk was voor het onrechtmatig ontkoppelen van het gaspedaal op de dubbele bediening. ‘Op de tweede brief (onder) die ik heb gestuurd heeft de heer Pechtold niet meer gereageerd.’

Verzekeraars hebben inmiddels aangegeven dat het door CBR examinatoren ontkoppelen van het door verzekerden (rijscholen) geïnstalleerde gaspedaal op de dubbele bediening onwettig is en daarmee de aansprakelijkheid en schadeafwikkeling bij het CBR komt te liggen.

[tekst gaat door onder afbeeldingen]

fragment uit de brief die Kris Kalloe op 17 mei naar Alexander Pechtold stuurde..

‘Het tv-programma Hart van Nederland (SBS6) gaat aandacht schenken aan de publieksactie die later deze maand plaatsvindt bij het CBR en in de Schilderswijk in Den Haag. De rijschool CityLine was destijds de grootste in Den Haag en had enorm veel klanten in dat deel van Den Haag. De actie wordt ondersteund door de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs. Er worden ‘Wil jij dood’ flyers uitgedeeld die eerder al op andere CBR examenlocaties zijn uitgedeeld. Het is de bedoeling om later die dag enkele de Tweede Kamer fracties van PVV, BBB en NSC te informeren en een onderzoeksdossier te overhandigen. Het wachten is volgens VCBA eerst op de installatie van de nieuwe minister: Barry Madlener.