VCBA: ‘Vooral lege examenplekken, reserveringstermijn bedraagt bijna half jaar!’

Loading

‘Minister Harbers heeft vorig jaar de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd. Hij zegde toe dat het CBR eind december (’23) de reserveringstermijn weer op orde zou hebben. Gemiddeld 8-10 weken zo was zijn belofte. Maar de werkelijkheid laat een heel ander beeld zien. Wij doen nu al anderhalf jaar onderzoek naar deze grootschalige zwendel door het CBR. Het wordt alleen maar erger. Aldus een zichtbaar geërgerde voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs.

Als bewijs geeft de voorzitter onze redacteur een USB-stick. ‘Kijk zelf maar eens naar deze foto’s. Meestal zijn er slechts enkele examenplekken bezet. De foto’s zijn in veel gevallen enkele minuten voor aanvang van een examenblok gemaakt. Dan moeten de lesauto’s met de neus vooruit klaar staan. Op de meeste foto’s worden 70% of meer van de examenvakken niet meer gebruikt. Dat beeld was voor Corona en voor de toekomst van Alexander Pechtold echt anders. Het enige wat Pechtold na zijn komst heeft gedaan is de problemen bij de rijbewijsverlenging van ouderen doorschuiven naar de jongeren”