Rijbewijs ‘straks’ onbetaalbaar voor huidige basis-schoolverlaters?

Brugklassers betalen richting 2030 gemiddeld 5000 euro voor het rijbewijs!

Loading

‘Van de huidige lichting schoolverlaters uit het basisonderwijs zal richting 2030 meer dan 50% geen rijopleiding kunnen betalen. De brugpiepers, van na deze zomer, moeten rekening houden dat het rijbewijs op hun zeventiende gemiddeld 4.500 euro kost en velen zullen dat niet kunnen betalen met een weekendbaantje bij de supermarkt’ voorspelt de voorzitter van de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs (VCBA). Het is daarom belangrijk om flink te lobbyen bij de politiek om de aangekondigde wetswijzigingen tegen te houden.

‘Nederland moet eens af van dat fabeltje dat de huidige rijopleiding en het onlangs aangekondigde ‘rijonderwijs’ bijdraagt aan een hogere verkeersveiligheid. Zeker omdat het Hoofd Verkeersveiligheid van het ministerie, Geertje Hegeman, in een tv-interview eerder onthulde dat er vrijwel geen onderzoek is waaruit blijkt dat een rijopleiding bijdraagt aan (hogere) verkeersveiligheid.’ zegt VCBA.

fragment tv-interview met Hoofd Verkeersveiligheid ministerie I&W; Geertje Hegeman

‘Wat dan feitelijk rest is de hunker vanuit het CBR om het beste jongetje van de Europese klas te zijn. Vorig jaar merkte het CBR al op dat veel landen vinden dat Nederland de absolute Champions League is van Europa. Wat een flauwekul. Zorg dat richting 2030 het grootste deel van de jongeren de rijopleiding nog kunnen betalen, want anders stijgt het percentage jonge bestuurders zonder rijbewijs explosief.’ aldus de voorzitter van consumentenbelang.