CBR breekt opnieuw praktijkexamens af in Enschede….

VCBA: ons onderzoekswerk voldoet aan de uitspraak van de Almelose rechter!

Loading

‘Het CBR maakt er gewoon een spelletje van, ten koste van jonge examenkandidaten! ‘Een grote schande en echt iets waarover de Tweede Kamer binnenkort maar eens vragen moet stellen aan de nieuwe minister’. De nieuwe voorzitter van de consumentenvereniging VCBA is er duidelijk over. Het gedrag van de Enschedese examinatoren kan echt niet door de beugel. En het machtsspel van het CBR moet nu maar eens door de minister een halt worden toegeroepen.

Maanden ging het goed, maar nu er via rijvisie.nl de afgelopen weken en dagen opnames te zien zijn van verkeersovertredingen die examinatoren maakten tijdens de examenritten hebben Alexander Pechtold en RTV Oost de handen opnieuw in elkaar geslagen om een volgende fase van de mediahetze door te zetten. Het is vervolgens de NOS die dat nieuws weer oppakt, voor waar aanneemt en landelijke brengt.

‘Tja, dit spel speelt Alexander Pechtold als de beste en de omroepwereld wordt nu eenmaal gedomineerd door veel D66-ers. RTV Oost werkt er ongebreideld aan mee en Dagblad Tubantia eveneens. Ik stoor mij er wel aan, ik heb er last, maar hoop dat de politie of het Openbaar Ministerie nu eindelijk eens goed, onafhankelijk onderzoek naar alle beweringen en verklaringen van Pechtold en een handjevol lokale ‘ja-knikkers. Voor mij telt het vonnis die de Almelose voorzieningenrechter vorig jaar deed en die leg ik graag voor aan de burgemeester, de korpschef of het OM. Ik weet dat we in Nederland mensen veroordelen via beeldvorming in de media. Maar ik doe samen met enkele oud-collega’s al anderhalf jaar journalistiek onderzoek naar ernstige misstanden door het CBR.’

Net als vorig jaar breken examinatoren zonder aanleiding examens af. Jongeren gaan teleurgesteld en boos naar huis. Niet boos op het CBR, maar op de journalist die in Enschede het onderzoek doet. Op andere locaties spelen die problemen niet.

Wij vinden dat vervelend, maar ze moeten maar tekst en uitleg vragen aan de rijschool. Wij moeten dit onderzoek doen om te zorgen dat het rijbewijs weer betaalbaar wordt. Zorgen dat de kosten met minimaal 1000 euro minder worden, zodat over enkele jaren iedere jongere nog een rijbewijs kan betalen. Als wij de misstanden en zwendel door en bij het CBR niet via onderzoek in de openbaarheid brengen, kost na volgend jaar het rijbewijs bijna 5000 euro per persoon.

‘Geen enkel vonnis, van welke rechter dan ook, verbiedt ons onderzoek. Wij blijven binnen het vonnis van de Almelose rechtbank en het vonnis van de Zutphense rechter is eveneens geen beletsel.

‘Het klopt dat ik vanmorgen bij de rechtbank was, maar dat was om mij met mijn advocaten te verdedigen van een van de talloze aangiftes. Het is bijzonder lastig voor een burger, rijschoolhouder of journalist je te verweren tegen alle valse verklaringen van ambtenaren en ‘beveiligers’. De rechter vanmorgen begon al voor er nog maar 1 woord was gesproken met de tekst: ‘Ik heb natuurlijk al veel gelezen over uw problemen in de krant…’ Nou dat is alleszeggend. Dat is nu eenmaal hoe het in ons land tegenwoordig gaat; zelfs rechters nemen dat mee bij zo’n zitting. Dat RTV Oost daar een sterk verhaal van maakt weet je op voorhand. Maar ik wist al van andere kwesties dat RTV Oost niets gelegen is aan de waarheid. Daar kijken en luisteren alleen maar oude mensen naar en die zijn er steeds minder’

Wat Pechtold betreft is Kamps duidelijk: ‘De druk neemt op hem toe nu er steeds meer documenten openbaar worden waaruit blijkt dat het CBR op heel veel fronten de boel belazerd. Ik ben graag bereid om verantwoording af te leggen aan het Openbaar Ministerie, maar eerlijk gezegd heb ik meer vertrouwen in de aankomende gesprekken met Tweede Kamer-leden van verschillende nieuwe politieke partijen of de nieuwe minister.