’Pechtold loopt in zijn eigen mes!’

Een onafhankelijk onderzoek vanuit het ministerie naar mijn meldingen had maximaal 100.000 euro gekost; nu heeft Pechtold al meer dan 1 miljoen uitgegeven om mij het zwijgen op te leggen...

Loading

‘Pechtold is een praatjesmaker die uit de landelijke politiek moest stappen vanwege tal van schandalen. Hij werd vervolgd voor ambtelijke omkoping, misbruikte de moeder van (naar verluidt) door hem verwekte kinderen. Probeerde zijn partijgenote Anne Lok (naar verluidt) tot abortus te dwingen. Hij wordt keer op keer genoemd bij de D66 bangalijst (samen met de huidig hoofdredacteur van Dagblad Tubantia, Daan Bonenkamp) en is nu al tweeënhalf jaar bezig met zijn persoonlijke wraak op mij om wat ik onderzoek, bewijs en publiceer.

Hij liegt, manipuleert en heeft de regie gevoerd in drie of vier valse aangiftes tegen mij. Zijn geluk is dat politie, OM en het ministerie mij nooit de gelegenheid hebben gegeven tot het doen van aangifte en de meldingen van grootschalige zwendel en andere misstanden structureel in de doofpot stoppen. Ook dat maakt deel uit van het journalistieke onderzoek.

Uiteindelijk loopt hij in ‘zijn eigen mes’. Dat weet ik zeker; dat moment komt. De Raad van Toezicht van het CBR, het ministerie, het Openbaar Ministerie moeten straks maar eens uitleggen waarom mijn meldingen en die van anderen over integriteitsschendingen gepleegd door Pechtold en zijn CBR nooit worden opgevolgd. Ik krijg niet eens de gelegenheid om feiten en omstandigheden in een aangifte vast te leggen. Daar hebben we vorige week nog uitgebreid over gecorrespondeerd met de hoofdofficier van Justitie. Die doet, met alle respect, uitlatingen waaruit overduidelijk blijkt dat ze wel een oordeel velt , maar niet geïnformeerd is dat de politie nog niet 1 keer de gelegenheid heeft geboden om aangifte te doen van de misstanden binnen het CBR.

Of doen we dat in Nederland alleen bij Ali B, Mark Overmars, Tom Egbers, Marco Borsato, Jan en Truus…. maar niet bij bestuurders, waarvan we al voor hun benoeming wisten dat ze niet deugden; zoals Alexander Pechtold?

‘Pechtold is in mijn ogen een manipulatieve machtswellusteling. Ik heb al vaker gezegd; hij is in alles de equivalent van Francis Underwood de hoofdrolspeler in de Netflix successerie House-of-Cards. Het konden broers zijn; verschrikkelijke machtsmisbruikers, manipulators die als het moet om hun eigen hachje te redden of carrière te maken over lijken gaan.

‘Tjeerd de Groot, Sigrid Kaag, Vera Bergkamp, Rob Jetten en deze al eerder in opspraak geraakte Alexander Pechtold hebben allemaal dezelfde maniertjes. Alles en iedereen de maat nemen en ondertussen zelf een loopje nemen met normen en waarden van onze democratische rechtsstaat. Ik ben gewoon een nuchtere Achterhoeker, die de eerste vier genoemde personen meerdere malen heeft geïnformeerd over de grootschalige misstanden bij het CBR. Niet 1 reactie kreeg ik op die mails vanuit het D66 kamp. Als je ziet hoe ze binnen die partij zelf omgaan met grondrechten en integriteit dan zou je bijna blij worden dat de PVV zo groot is geworden. Ik ben lid van de NSC, omdat ik al jaren Pieter Omtzigt zijn gedachtegoed omarm. Ik ben geen fan van Pieter zelf, maar zijn ideeën zijn goed voor de hervormingen die ons land nodig heeft. Hij deugt, heeft normen en waarden en goede mensen om zich heen verzameld. Sandra Palmen zou ik wel eens graag willen ontmoeten en vertellen wat ik allemaal heb ontdekt binnen het CBR; de grootschalige zwendel. Een ongekende prestatie wat hij en enkele vertrouwelingen in minder dan een jaar hebben opgezet in een poging om ons land weer op de rails te krijgen. Daar zou Pechtold nog wat van kunnen leren. Wat Pieters NSC probeert te creëren is democratie in optima forma.’

Het botert al niet tussen Kamps en Pechtold sinds Pechtold de Needenaar in september 2021 bedreigde met de woorden “Dit overleef jij niet!” Pechtold belde Kamps destijds, omdat de Needenaar middels aangetekende brieven volharde in het stellen van kritische vragen over misstanden die hij had ontdekt in de ict omgeving van het CBR; het reserveringsplatform TOP.

Misstanden waardoor jongeren jaarlijks voor tientallen miljoenen financieel worden benadeeld. Pechtold ergerde zich aan die vragen en het volharden van de voormalig tv-programmamaker. Op zijn beurt ergerde Kamps zich aan de Raad van Toezicht van het CBR en de rol van de politie Oost-Nederland, het OM en het ministerie dat verantwoordelijk is voor het CBR. Ook aan de media, RTV Oost, Dagblad Tubantia en 1Vandaag, die telkens opnieuw niets deden met de bewijzen die Kamps aanvankelijk doorstuurde. ‘Bewijzen voor de grootschalige zwendel en misstanden bij het CBR. Het interesseerde en interesseert die traditionele media allemaal niks. Ze hebben er geen tijd, geen resources, geen budget voor.’

‘Als er Diepenheim een groep boze boeren met fakkels op Sigrid Kaag wachten dan is de wereld te klein in de politiek en landelijke media.. Maar als Pechtold een klokkenluider bedreigt met de woorden ‘Dit overleef jij niet!’ is er niemand thuis bij de politie, het Openbaar Ministerie of het ministerie van I&W. Pechtold kan roepen wat hij wil, maar geen enkele beschuldiging tegen mij heeft stand gehouden. Daar waar er wel uitspraken zijn is nog nooit 1 keer uitgezocht of wat het CBR of examinatoren verklaren wel waar is. Dat is herkenbaar uit het Kindertoeslag Schandaal; veel rechters laten zich (mis)leiden door ambtenaren. Achteloos wordt er van uitgegaan dat hun verklaringen waarheidsgetrouw zijn. Daar gaat heel veel mis in ons land. Alle aangiftes tegen mij zijn ingetrokken, worden niet door de politie onderzocht of geseponeerd zonder dat ik daar over geïnformeerd wordt..

Het enige waar Pechtold en een handjevol foute lokale CBR medewerkers wel in slagen is om samen met Dagblad Tubantia en RTV Oost artikelen te plaatsen die niet feitelijk zijn en aanzetten tot haat. Haat tegen mij of andere onderzoekers!’

Ik ben bereid om de politie, het Openbaar Ministerie en de politiek te woord te staan als ze dan op zijn minst willen kijken naar de stapels bewijzen die er zijn van Pechtolds ziekelijke zucht naar wraak. Als hij al een miljoen heeft uitgegeven aan mij, dan is dat alleen maar omdat ik hem keer op keer irriteer met zijn bezoedelde verleden en de chaos die er nog steeds heerst bij het CBR. Of als ik de minister informeer dat het CBR hem met foute informatie naar de Tweede Kamer stuurt.

Bij Vandaag Inside durven ze nooit een grapje te maken over die door Pechtold (naar verluidt) verwekte kinderen, want dan komt hij niet meer als gast. Sowieso belachelijk dat een man met zo’n verderfelijk verleden telkens het woord krijgt in talkshows. Ik weet dat omdat er bij VI mensen werken waar ik in Hilversum mee samenwerkte. Iedereen weet dat hij niet deugt ‘maar ze hebben zo’n praatjesmaker graag in de talkshow’. Dan hebben ze, wat ze in Hilversum noemen ‘een toptafel’.

Als ze bij Tubantia, RTV Oost en nog wat van de traditionele media Willem Holleeder of Ridouan Taghi als tafelgast kunnen laten aanschuiven om te praten over dat wiet ook heel gezond kan zijn, doen ze dat ook. Ze moeten Pechtold eens uitnodigen als het gaat om machtsmisbruik binnen de relatie of ambtelijke corruptie in de politiek. Dat zou ik als tv-maker prachtige tv vinden. Zo’n slechterik uitnodigen op onderwerpen waarvan hij zelf verdachte is of is geweest…’