‘Rijswijkse CBR manager Frank Eggermont liet mij 8 keer onterecht aanhouden door de politie en in de cel gooien!’

Loading

Er komen steeds meer details naar buiten uit het interview dat de voormalig rijschoolhouder Kris Kalloe gaf voor het tv-programma Onrecht. De Haagse rijschoolhouder werd, zo blijkt uit zijn relaas, structureel geïntimideerd door CBR examinatoren uit Rijswijk. Hij is minimaal acht keer aangehouden en in alle gevallen urenlang vastgezet in de politiecel. De laatste keer zelfs 24 uur. Bij vrijwel alle aanhoudingen is niet duidelijk waarom het CBR melding deed bij de lokale politie.

Bij de behandeling van de laatste rechtszaak bleek dat een voertuig van het CBR, met daarin drie CBR-ers, de rijschoolhouder opjaagden in een ‘kat en muis’ spel tot de door de CBR-ers opgeroepen politie Kalloe inrekenden.

‘Wat doen 3 examinatoren in een auto achter mijn client?’ was de vraag van de hem toegewezen advocaat bij de rechtbank. Daarop volgde direct vrijspraak en kreeg Kalloe zijn rijbewijs terug. De rechter beschouwde de actie van de 3 examinatoren kennelijk ook als ‘man hunt’.

Een voormalig regiomanager is volgens Kalloe aan te wijzen als aanstichter van de hetze tegen hem. ‘Volgens mij zit hij tegenwoordig in de Raad van bestuur van de Rabobank’ zegt de gepeste Kalloe. [uit ons onderzoek blijkt dat de man als vrijwilliger in de Ledenraad van de Rabobank zit, red]

‘Jouw broer heeft mij in het examencentrum in Amsterdam in het gezicht gespuwd’ waren de eerste woorden die de inmiddels bij het CBR vertrokken regiomanager uitsprak toen hij voor het eerst Kris Kalloe ontmoette. ‘Daarna ben ik voortdurend geïntimideerd. Hij en de examinatrice die mijn lesauto op de spoorwegovergang liet stil vallen werkten daarbij nauw samen.’ zegt de geruïneerde Haagse rijschoolhouder in het interview dat pas in 2026 wordt uitgezonden.

Daar waar in het criminele milieu de term ‘vergismoord’ nog wel eens voortkomt, lijkt het CBR daar een eigen variant op te hebben. Of was het geen vergissing en is Kris Kalloe de dupe geworden van de moeizame relatie die het CBR destijds had met zijn oudere broer?

Het valt daarnaast niet uit te sluiten dat de integriteitsschendingen alles te maken hadden met de juridische procedure die Kalloe was gestart omdat het CBR hem liet opdraaien voor de 5 miljoen euro schade aan NS treinen en de spoorwegovergang ‘t Haantje bij Rijswijk bij een zwaar treinongeluk veroorzaakt door een CBR examinatrice.

De medewerkster van het CBR werd daarbij als schuldige van dat treinongeluk aangewezen door de spoorwegpolitie en verzekeringsexpert. Zij liet de lesauto tijdens een examenrit stilvallen op de spoorwegovergang en kon niet op tijd wegkomen, omdat zij zelf het gaspedaal op de dubbele bediening had ontkoppeld.

De broers Kalloe zijn overigens elkaars tegenpolen. Van Sjaam Kalloe, de oudste van de twee, is bekend dat hij het CBR examencentrum Amsterdam ooit ‘kort en klein’ heeft geslagen in de tijd dat de man daar regiomanager was. Ook sloeg de eigenaar van Top-Drive, inmiddels de grootste klant van het CBR bij de verkoop van praktijkexamens, een zijruit in van een examenvoertuig en bleek daarbij dat de politie al in het voertuig zat om hem te arresteren.

Tegenwoordig leeft de oudste van de beide broers, Sjaam, een rustiger leven en is de verstandhouding tussen het CBR en hem opmerkelijk genoeg goed.

Kris Kalloe is uit idealistische motieven begonnen met het vragen stellen aan instanties zoals de Onderzoeksraad voor Veiligheid, Arbeidsinspectie en andere en wil dat het 2e gaspedaal verplicht wordt gesteld tijdens CBR examens en rijlessen.