Examinator CBR Enschede misbruikte 17-jarige examenkandidaat!

Loading

Op 5 oktober 2023 besluit de directeur van het CBR om het Enschedese examencentrum voor drie dagen te sluiten. Bijna 200 praktijkexamens komen daardoor te vervallen. Tegenover Dagblad Tubantia en via de regionale omroep RTV Oost verklaarde Alexander Pechtold dat de situatie rond het examineren te gevaarlijk was geworden door achtervolgingen en incidenten vanuit Henrie Kamps en een ‘compagnon

Tegelijkertijd berichten de regionale media over de gevaarlijke achtervolging gebaseerd op verklaringen van Jens van Rijn (18) uit Tilligte. Hij beweerde dat Kamps met het achtervolgen verantwoordelijk was dat hij zakte voor zijn praktijkexamen. Zelfs de landelijke media geloofden de verklaringen van de teleurgestelde Jens en liegende CBR directeur Alexander Pechtold.

Journalistiek onderzoek, videoanalyse en gesprekken met betrokkenen toont echter aan dat de destijds 17-jarige Jens van Rijn gelogen heeft en/of bewust misbruikt is door een examinator van het CBR in Enschede. Kamps is overtuigd dat Jens geloofde wat hem in het examenvoertuig is wijsgemaakt door de examinator.

‘Kandidaten zijn veel te gespannen om zoiets zelf waar te nemen.’ zegt Kamps op basis van zijn ervaring als rijinstructeur. Al maanden werden examenkandidaten voor aanvang ‘de kop’ gek gemaakt. Dat hoorde bij de mediahetze vanuit de CBR directie. Valse beeldvorming waaraan de regionale media maar al te graag aan meewerkten.’

De redactie van het tv-programma Onrecht schrijft daarover: ‘Het is onthutsend wanneer je de beelden van de dashcam van Kamps en de verklaring van de 17-jarige jongen, via de publieke regionale omroep, naast elkaar legt.

Inmiddels is wel duidelijk dat de omstandigheden op 5 oktober door het CBR bewust zijn gecreëerd. Het was een opgezet ‘toneelstukje’, waarbij Jens waarschijnlijk al gezakt was toen hij bij de examinator instapte. Het was niet de eerste keer dat een examinator een ambtsmisdrijf pleegde.

Op verzoek van de Hoofdofficier van Justitie zullen de resultaten van het journalistieke onderzoek worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie. In een brief die de voormalig Needse rijschoolhouder vandaag ontvangt van de hoofdofficier van Justitie, Mw. M.A.J. Kunst schrijft dat zij dat de aangiftes tegen Alexander Pechtold en Bernd O. alsnog in behandeling worden genomen ‘als er nieuwe feiten en omstandigheden optreden’. Er is inmiddels veel nieuw bewijs; deels vanuit door het CBR openbaar gemaakte documenten.

‘Wanneer je de verklaring leest van Jens van Rijn in het artikel op RTV Oost en de werkelijke beelden bekijkt, dan zie je de die knaap door de examinator van het CBR is misbruikt om de mediahetze tegen Henrie Kamps verder te laten oplaaien. In het politieonderzoek of via het OM zullen Jens en de examinator onder ede moeten worden gehoord door de rechter-commissaris. Wij denken dat Jens simpelweg tegen de RTV Oost verslaggever heeft verklaard, wat hem door de examinator is verteld tijdens de examenrit. Dan zal ook duidelijk worden wie deze examinator was.’

Jens zal door de rechter moeten worden gehoord….
uit de werkelijke beelden van de examenrit van Jens van Rijn uit Tilligte ontstaat een ander beeld…