VCBA: Ook deze week weer opvallend weinig praktijkexamens in Deventer, Doetinchem, Apeldoorn, Almelo en Enschede!

Loading

Net als de afgelopen 8 weken heeft de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs (VCBA) de afgelopen week bijna dagelijks weer steekproeven gedaan om vijf Oost Nederlandse examenlocaties van het CBR. Het beeld blijft onveranderd; de bezettingsgraad op alle CBR locaties die onderdeel uitmaken van het onderzoek in het Oosten leveren blijft ver onder het niveau dat de vertrokken minister Mark Harbers de Tweede Kamer vorig jaar heeft toegezegd. De reserveringstermijn voor een praktijkexamen is niet de 8 tot 10 weken geworden eind 2023, maar blijft onveranderd 16 tot 24 weken.

‘Natuurlijk zal de heer Pechtold roepen dat het zomervakantie is en dat de rijscholen nog steeds slecht presteren, maar hij vergeet dat uit WOO onderzoek blijkt dat hij nooit de 100 extra examinatoren in dienst heeft genomen die hij in 2022 heeft toegezegd. Erger, hij neemt al drie jaar niet genoeg nieuwe examinatoren aan om het jaarlijkse verloop op te vangen.’ aldus de voorzitter van VCBA.

VCBA heeft vrijdagavond een eerste gesprek met Tweede Kamerleden van de politieke partij Nieuw Sociaal Contract (NSC). ‘Wij hopen dat zijn na het reces klaar zijn om hierover vragen te stellen aan de nieuwe minister. Het zou goed zijn dat er een onderzoek komt naar het CBR. Daar is erg veel mis en noch de Raad van Toezicht van het CBR en het Directoraat Generaal Mobiliteit durft in te grijpen. De chaos is nu al groter dan in 2018 toen het CBR onder Verscherpt Toezicht werd gesteld door de toenmalige minister; Cora van Nieuwenhuizen.