Jan Paternotte, Tjeerd de Groot, Sigrid Kaag en andere D66-ers negeerden jarenlang meldingen van integriteitsschendingen Pechtold en Bergkamp.

Niemand binnen D66 deed iets met meldingen over misbruik Pechtold!

Loading

Uit de dossiers die voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps heeft overgedragen aan PubLeaks blijkt dat hij vrijwel de gehele D66 fractie meerdere malen in 2022 en 2023 informeerde over de doodsbedreiging en andere integriteitsschendingen die Alexander Pechtold deed. ‘Iedereen bij D66 negeerde die meldingen. ‘ Bij D66 zijn ze vooral bezig om anderen de maat te nemen. Waarschijnlijk hebben ze dat stuk voor stuk geleerd van Pechtold’ zegt ‘de klokkenluider van de rijschoolwereld’ als wij hem vrijdag bellen voor commentaar.

Meerdere malen informeerde Kamps de D66 fractie, maar ook de voorzitter van D66 en het partijbureau, zo blijkt uit het dossier. Zowel op zijn brieven als op zijn mails ontving Kamps nooit 1 reactie vanuit D66. Kamps stuurde zelfs via het partijbureau van D66 een persoonlijke brief aan Sigrid Kaag en later nog enkele mails. Ook van Kaag ontving de Achterhoeker nooit enige reactie.

fragment uit een van de mails die ‘de klokkenluider in de rijschoolwereld’ naar de D66 fractie stuurde

Kort voor de mail naar vrijwel de gehele D66 fractie werd onder andere Tjeerd de Groot meermaals door Kamps geïnformeerd via de mail. ‘Tjeerd de Groot is alleen maar goed in anderen de maat nemen’, reageert Kamps kort.

‘Eigenlijk zie ik de verhuizing van het hoofdcommunicatie van D66, Daan Bonenkamp, naar de plek van hoofdredacteur van Dagblad Tubantia als een soort van ontvangstbevestiging’ zegt Kamps. ‘Met Bonenkamp aan het hoofd van de redactie bij de regionale krant in Enschede kon Pechtold ongehinderd de regionale media ophitsen tegen Pascal Hansen en mij. Dat is een specialiteit van Bonenkamp, want eerder was hij al degene die de spin regelde dat toenmalig formateur Johan Remkes teveel borrels had gedronken tijdens de formatiebesprekingen van Rutte IV.’

Daan Bonenkamp was in het verleden speechschrijver van Pechtold én Kaag en kwam, net als Pechtold, in opspraak na onthullingen in enkele weekbladen dat hij, samen met Alexander Pechtold en Frans van Drimmelen, een Banga-lijst onderhield van vrouwelijke partijgenoten met wie ze alledrie het bed hadden gedeeld. En natuurlijk door de ‘Johan Remkes spin’.

‘De enige die ik bewust nooit heb gemaild of per brief heb proberen te bereiken is Rob Jetten. Dat heb ik destijds om moverende reden gedaan. Toen dacht ik nog dat Rob Jetten wel deugde, maar eerlijk gezegd zie ik inmiddels bij hem vergelijkbaar polariserend gedrag.’ aldus Kamps. Kamps raakte door het machtsmisbruik van Alexander Pechtold alles kwijt. Hij leeft inmiddels van een bijstandsuitkering.

Toch blijft de Needenaar strijdbaar, ondanks het feit dat Pechtolds acties hem PTSS hebben bezorgd. Zijn doel was en is om aan te tonen hoe de overheid soms burgers vermorzelt. ‘Deze week gaat er een persoonlijke brief naar de huidige partijleider van D66: Rob Jetten. Ik ben benieuwd of die wel reageert’ zegt de Achterhoeker.

Nu er een nieuw kabinet is aangetreden en er veel nieuwe gezichten in de Tweede Kamer zijn, doet Kamps een boekje open over de rol van D66 én de voormalig voorzitter van de Tweede Kamer: Vera Bergkamp.

Kamps is vorig jaar ook in het bezit gesteld van een brief die de voormalig voorzitter van de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs (VCBA) stuurde aan het Presidium van de Tweede Kamer. Hieruit blijkt dat de Tweede Kamer op de hoogte werd gesteld van de beschuldigingen van Hagenaar Kris Kalloe dat Vera Bergkamp een negatieve hoofdrol speelde bij de intimidaties tegen hem en het kapot maken van zijn rijschool en zijn leven.

Bergkamp (D66) was destijds adjunct-directeur bij het CBR en kwam volgens Kris Kalloe een schikking, die zij met hem was overeengekomen, niet na. Bergkamp liet Kris Kalloe opdraaien voor een schadeclaim van 5 miljoen euro van de NS vanwege een door de Rijswijkse examinatrice Monique de Rooij veroorzaakte treinbotsing. Onderzoek door de spoorwegpolitie en verzekeraar bevestigden dat de CBR medewerkster schuldig was aan het treinongeluk. Als eigenaar en verzekerde van de lesauto draaide echt Kris Kalloe op voor de schadeclaim. Daarvan betaalde zijn verzekeraar Nationale Nederlanden de helft. De rest van het bedrag moest de rijschoolhouder ophoesten, waardoor hij al zijn bezittingen kwijtraakte en tot de dag van vandaag in schulden leeft.

Het Presidium van de Tweede Kamer informeerde Vera Bergkamp dat er een journalistiek onderzoek naar haar betrokkenheid was gestart, waarna zij enkele weken later afscheid nam van de Tweede Kamer. Dat blijkt uit de onderstaande mail die onze redactie van de griffier van het Presidium, de heer Hamilton, ontving.