“Pechtold gooit via zijn examinatoren moeiteloos honderden leerlingen in de regio Enschede ‘voor de bus’!”

Kamps: 'Leerlingen zijn de dupe van rancuneuze Alexander Pechtold'

Loading

Het laten afbreken van praktijkexamens van Enschedese examenkandidaten maakt gewoon onderdeel uit van de persoonlijke wraak die Alexander Pechtold wil nemen op Henrie Kamps. Pechtold heeft daar naar eigen zeggen via het CBR al ruim een miljoen euro aan uitgegeven en honderden praktijkexamens afgeblazen. Iedere keer als Kamps in zijn publicaties het verleden van Pechtold oprakelt moet Pechtold kennelijk rancuneus handelen.

‘Ik verwijs af en toe inderdaad naar de schandalen die in 2018 de directe aanleiding waren dat Alexander Pechtold met ‘zijn staart tussen de benen’ plotsklaps vertrok uit de politiek. Hij werd verdacht van omkoping [Pechtold had een door een Canadese diplomaat geschonken appartement in Scheveningen niet gemeld in het register van de Tweede Kamer, red] en dat hij partijgenote Anne Lok zou hebben gedwongen een abortus te laten plegen.

Daar is geen woord aan gelogen, maar voor Pechtold dé belangrijkste reden om ruim 1 miljoen publieke middelen uit te geven om mij het werken als journalist onmogelijk te maken’

‘Ik hoorde na de zomer vorig jaar van enkele oud-collega’s op het Mediapark in Hilversum dat hij bij Vandaag Inside ook al reageerde alsof hij door een wesp werd gestoken toen Wilfred Genee hem confronteerde met een derde kindje uit zijn relatie met Anne Lok. De eindredacteur van Vandaag Inside en ik hebben een tijdje samengewerkt in Hilversum en hij heeft destijds besloten dat Pechtold toch geen vaste tafelgast bij het programma kon worden. De discussie met Wilfred Genee, achter het decor van het tv-programma ging over het feit dat Pechtold dat kindje niet erkent!’

klik op de afbeelding om het volledige artikel op MediaCourant.nl te lezen

Volgens Kamps gaat het kapotmaken van D66 partijgenotes Pechtold kennelijk een stuk beter af als bij Achterhoekse kerels. Wie de artikelen leest in de kranten, weekbladen en blogs van Anne Lok en Wassila Hachchi of van de vrouw die beweerd dat hij zich bij haar seksueel grensoverschrijdend heeft misdragen kan niet anders dan concluderen dat Pechtold er tot nu toe ‘altijd mee is wegkomen’. Tegelijkertijd lees je in het geval van zowel Anne Lok als Wassila Hachchi dat beiden bang waren om in de openbaarheid te treden over Pechtolds gedragingen, vanwege dreigementen van Pechtold. Dat bevestigt wel hoe ik hem heb leren kennen. Een rancuneuze, manipulatieve machtswellusteling.

Kamps: ‘Iedere actie tegen mij bij het CBR in Enschede valt relatief makkelijk terug te voeren naar Alexander Pechtold. Ook bij de valse aangiftes blijkt hij een hoofdrol te spelen. Twee keer heeft hij álle rijscholen in de regio uitgenodigd om ze te vragen hem te helpen om mij te pakken te nemen. En telkens is hij degene die persoonlijk de media informeert.

Ik denk dat de nieuwe Tweede Kamer, het nieuwe kabinet, de nieuwe minister, maar ook de Hoofdofficier van Justitie uiteindelijk zal gaan onderzoeken of zijn beweringen over mij wel kloppen. Ik vertrouw er op dat binnen enkele jaren blijkt dat Pechtold honderden examenkandidaten opzettelijk voor de bus heeft gegooid en dat hij meer dan 1 miljoen euro heeft uitgegeven vanwege zijn persoonlijke frustraties dat ik telkens opnieuw op basis van journalistiek onderzoek aantoon dat hij een grote chaos bij het CBR zal achterlaten op het moment dat hij moet vertrekken. Ik durf te veronderstellen dat hij zelfs strafbaar handelt’

Tot het moment dat er onafhankelijk onderzoek komt naar de misstanden, het misleidende CBR slagingspercentage, integriteitsschendingen en de gevolgen van de angstcultuur bij het CBR onder de rijscholen zullen de examinatoren nog wel last blijven houden van steekproeven van de VCBA en journalistiek onderzoek. Het dient het algemeen belang.