Kamps: ‘Ik heb Pechtold tevergeefs al meerdere keren voor een persoonlijk gesprek uitgenodigd in het belang van kandidaten, rijscholen en CBR-ers,!’

De nieuwe minister of een afvaardiging van de vaste Kamercommissie I&W kan 'bemiddelen'

Loading

Hij laat ons de brieven (onderaan) zien die hij naar de algemeen directeur van het CBR stuurde. Daarin refereert de Needse voormalig rijschoolhouder en publicist Henrie Kamps onder andere naar de belofte die Pechtold in Almelo deed tegenover bijna 100 regionale rijschoolhouders. ‘Ik ben best bereid om het gesprek met de heer Kamps aan te gaan’. Maar wanneer Kamps hem vervolgens een schriftelijke uitnodigingen stuurt blijkt de interesse tot een persoonlijk gesprek ver weg.

‘Pechtold stelt telkens opnieuw eenzijdig nieuwe ‘voorwaarden’. Dan wil hij weer een uitspraak in een Kort Geding afwachten en een volgende keer is er weer iets anders of antwoord hij niet. Ik sta open voor een gesprek en mijn enige ”voorwaarde’ op dit moment is dat een afvaardiging van de vaste Kamercommissie van Infrastructuur & Waterstaat aanwezig is als een soort van mediator. Dat mag ook Barry Madlener [nieuwe minister I&W, red] of een door hem afgevaardigde zijn. Gewoon iemand die onafhankelijk is en maatregelen kan nemen wanneer blijkt dat mijn ‘klokkenluiderschap’ gerechtvaardigd was en is.

‘Wanneer ik kijk naar echte oorlogen in de wereld, zoals in Gaza en Oekraïne, begrijp ik niet waarom het Pechtold zoveel moeite kost om in gesprek te gaan in het belang van alle partijen. Dat is de enige manier waarop hij deze ‘persoonlijke oorlog’ kan beëindigen. Hij heeft nu al meerdere rechtszaken gevoerd en meer dan 1 miljoen uitgegeven aan extra beveiliging en er veranderd helemaal niets. Dat is tochmaatschappelijk onverantwoord?’ zegt Kamps.