Kamps wil Thijs Römer voor films over Pechtold, CityLine, CBR en Gerard Sanderink!

Prime, Videoland of NPO?

Loading

Voormalig tv-producent Henrie Kamps wil in gesprek met Thijs Römer, omdat hij hem wil betrekken in zijn plannen om in 2026 een of meerdere docu-series te produceren over uiteenlopende, spraakmakende onderwerpen. De keuze is opvallend, omdat juist deze week in de media berichten verschenen dat Römer gecanceld wordt. ‘Ik heb helemaal niks met dat cancellen’

‘Ik ken Thijs Römer als een begenadigd acteur en hij kan meer. Welke rol hij ambieert weet ik niet; maar van regisseur tot scriptwriter, van acteur tot producent. Alles is bespreekbaar. Hij is de juiste man en verdiend het om weer aan de slag te gaan. En vergeet niet: het zit in zijn DNA, net als bij zijn vader Peter. Vaklui zijn de Römers.’

Ik denk dat deze vier thema’s prachtig gedramatiseerd kunnen worden. Daar is een groeiende markt voor. In september komt op de NPO de film of serie over het Kindertoeslag schandaal.

‘Thijs heeft zijn straf ondergaan en dus kan hij verder. Dat is alles wat ik er nu en in de toekomst over zeg. Het leven gaat verder.

‘Volgens mij is Mark Rutte vorige week de hoogste baas van de NAVO geworden, werd Henk Kamp (VVD) nog recent genoemd als mogelijke premier en is Alexander Pechtold al vijf jaar de baas bij het CBR. Die hebben alle drie ook vele ‘slachtoffers’ gemaakt; vele duizenden gezinnen kapotgemaakt, zijn verantwoordelijk voor vele miljarden maatschappelijke schade. Ik zeg er verder niets over, maar heb bij die dubbele moraal in ons land wel mijn gedachtes ‘ aldus de Needenaar.

‘Ik heb ook de nodige ervaring met die dubbele moraal en ik denk dat die levenservaring belangrijk is wanneer je films of series wilt maken over ‘Onrecht’ in onze samenleving. Bij alle vier thema’s is of wordt mensen onrecht aangedaan en dat levert prachtige scenario’s op over een thema dat steeds actueler is in ons ‘gave’ landje: ONRECHT.

Het is algemeen bekend dat Kamps ook initiatiefnemer is van het Nationaal Loket Onrecht. Hij kocht het domein enkele jaren geleden voor een flink bedrag [naar verluidt €25000, red] van een Hilversumse productiemaatschappij. In het verleden werd de tv-serie ‘onrecht’ twee seizoenen lang uitgezonden via NPO3/Powned.