Film over leven Alexander Pechtold: “Wolvenjacht!”

Bangalijst, misbruik, corruptie... ?

Loading

In 2022 schreef de voormalige Needse tv-producent op zijn blog dat hij een boek wilde schrijven over Alexander Pechtold. Het boek zou de titel moeten krijgen “Wolvenjacht”. Het wordt geen boek, maar een film over de duistere kant van de voormalig politiek leider van D66. Zijn affaires, de verdenkingen van corruptie, de D66 bangalijst, seksueel grensoverschrijdend gedrag, integriteitsschendingen en doodsbedreigingen vormen de rode draad voor de film.

De producent kiest voor een film en niet voor een boek, omdat streamingdiensten zoals Videoland, Prime en andere flinke budgetten hebben voor films die op hun platform kunnen worden uitgezonden.

‘Ik heb destijds al enkele columns geschreven waarin ik een vergelijk trek tussen de wolf en Alexander Pechtold. De wolf sloop jaren geleden heel stilletjes de Nederlandse natuur binnen. Aanvankelijk vonden mensen dat leuk, spannend en het is een mooi dier. Heeft wel wat weg van een hond. Ons favoriete huisdier. Zo zagen mensen destijds de komst van Pechtold naar het CBR ook. Uit zijn verleden blijkt echter, net als bij de wolf, dat je hem niet kunt vertrouwen. ‘Een wolf in schaapskleren’ is Alexander Pechtold op het lijf geschreven, aldus Kamps.

‘Het liefst zou ik een serie over hem laten maken, zoals de NPO dat deed met ‘De zaak Schaap’, maar dat krijgen we niet gefinancierd. Die serie gaat over de fraude door Pechtolds evenknie, de hoogste baas bij landsadvocaat Pels Rijcken. Niet geheel ontoevallig hetzelfde kantoor als waar ik in de rechtbank, zonder advocaat, tegen moet strijden als Pechtold weer eens de rechtbank wil misbruiken in het bestrijden van mijn journalistieke onderzoek naar hem en zijn CBR.’

klik op de afbeelding voor alle informatie over ‘de zaak schaap