VCBA: Opnieuw bewijs van asociaal rijgedrag Enschedese examinator Michel Haije!

Emile Roemer adviseerde extern toezicht op examinatoren

Loading

De afgelopen weken komt de Enschedese examinator Michel Haije keer op keer in opspraak vanwege zijn asociale rijgedrag tijdens examenritten. Vandaag is het opnieuw raak; Michel Haije gebruikt de parkeergelegenheid van een Enschedees verzorgingshuis van Livio niet voor bijzondere verrichtingen, maar als sluiproute.

Vorige week werd examinator Michel Haije nog op video (zie onderaan dit artikel) vastgelegd, toen hij op een van de gevaarlijkste kruispunten [Kuipersdijk/Singel,red] van Enschede niet ingreep toen een examenkandidaat door rood reed.

Vandaag rijdt de Losserse examinator over een parkeerterrein van het Enschedese verzorgingshuis. ‘Misschien om de verkeerslichten te ontwijken, mogelijk om ons ‘af te schudden’. Wij waren getipt over deze sluiproute die de Losserse examinator iedere dag gebruikt om naar huis te rijden. Dan rijdt hij echter exact de omgekeerde weg. Hij ontwijkt daarmee – via deze asociale sluiproute – een van de drukke, met verkeerslichten uitgeruste, kruispunten op weg naar huis.

Daarvoor reed de examinator al ruim 125 kilometer per uur op de snelweg A1 richting Duitse grens, terwijl 100 kilometer per uur overdag de maximumsnelheid is. Het examen werd afgenomen in een elektrische lesauto van Verkeersschool Brookhuis.

de Enschedese examinator gebruikt het parkeerterrein bij het verzorgingshuis niet voor Bijzondere Verrichtingen maar als sluiproute…

‘Ik heb hem dit zelf overigens al eerder zien doen’ zegt de Needse journalist Henrie Kamps. ‘Dat was op de dag dat ik een afspraak met hem had. Althans dat berichtje had onze redactie anoniem ontvangen. Hij wilde mij spreken en een verklaring afleggen over corruptie bij het CBR. Toen reed hij hier ook de parkeerplaats op en daarna was hij verdwenen. Een week later ontdekte ik dat dit parkeerterrein twee uitritten heeft.

Tijdens de rechtszaak in de rechtbank Gelderland werd plotsklaps een verklaring afgegeven waarin dezelfde Michel Haije vals verklaard; dat ik hem die dag tot aan zijn huis heb achtervolgt. De videobeelden van destijds bevestigen wat ik zeg. Ik ben destijds teruggereden naar het CBR en vernam pas later dat Haije beweerde dat hij tot zijn huis in Lossen door mij was gevolgd. Zijn beweringen en die van enkele collega’s haalden via Alexander Pechtold de landelijke media en werden door het CBR zelfs in de rechtszaak tegen de voormalig voorzitter van Consumentenbelang Autorijbewijs, Pascal Hansen, gebruikt om hem te veroordelen.

Michel Haije is eerder al in opspraak gekomen, maar lijkt een van de Enschedese examinatoren die kunnen doen wat ze willen. Hem worden vanuit verschillende partijen, ook door de voormalige voorzitter van de VCBA, ‘integriteitsschendingen’ verweten. Examinatoren als deze Michel Haije wanen zich onaantastbaar, omdat Alexander Pechtold ze gebruikt voor zijn duivelse plan.

De Deldense rijschoolhouder Erik Boensma beschuldigde vorig jaar de voormalig Enschedese kringcoördinator Michel Haije al van valsheid in geschrifte. Haije zou namens het CBR schouwing rapporten hebben verkocht en ondertekend van de BE-combinaties van de Twentse rijschool. Vorig jaar verklaarde het CBR hoofdkantoor dat binnen CBR dergelijke schouwing rapporten niet bestaan.

Michel Haije raakte in 2021 zijn lucratieve baan als kringcoördinator kwijt, nadat collega examinator André B. melding deed bij de regionale manager dat Michel Haije opzettelijk het mondmasker afdeed tijdens de examens met jonge kandidaten. Dat leverde hem een degradatie op. Het ‘Corona incident’ verdween destijds in de CBR doofpot.