Brief aan burgemeester over journalistiek onderzoek naar misstanden bij CBR Enschede!

‘Enschedese burgemeester zal niet zomaar meegaan in Pechtold’s duivelse plan’

Loading

Vorig jaar op 5 oktober besloot CBR directeur Alexander Pechtold om het Examencentrum in Enschede voor drie dagen te sluiten. Via regionale en landelijke media liet hij toen weten dat hij ging praten met de Enschedese burgemeester Roelof Bleker.

Op 8 oktober 2023 ontvangt de redactie van ons blog dan een brief van de gemeente Enschede ondertekend door de Enschedese burgemeester (hieronder). Duidelijk is dan al dat Roelof Bleker niet zomaar tegemoet zal komen aan het verzoek van Pechtold om Kamps een gebiedsverbod op te leggen. Later wordt duidelijk dat de Enschedese politie ook geen reden heeft om Kamps te beletten zijn werk als journalist te doen.

Kamps heeft, zo blijkt uit een WOB verzoek, zelf het jaar daarvoor al een beroep te hebben gedaan op de Enschedese burgemeester vanwege diens rol bij in veiligheidsdriehoek. Dat doet Kamps nadat hij als journalist onder de neus van CBR managers en politieagenten is mishandeld.

De driehoek bestaat uit de burgemeester, de officier van justitie en politiechef of teamchef van politie van het team waar de gemeente onder valt.

‘Het zou goed zijn wanneer de burgemeester eens met de journalist om tafel gaat om de andere kant van het verhaal te horen.’ zegt de voorzitter van consumenten belang (VCBA).

Ik denk dat hij dan snel overtuigd is dat het vooral Pechtold en enkele lokale CBR-ers zijn die zorgen voor onveilige situaties en haat tegenover journalisten die onderzoek doen naar ernstige misstanden bij het CBR. De beelden liegen niet.

fragment uit de brief die de Enschedese burgermeester heeft ontvangen