Eerste beelden confrontatie CBR beveiliger!

CBR beveiliger weigert zich na inrijden op journalist te legitimeren....

Loading

Na overleg met de internationale journalistenbond is besloten om een deel van de bodycam opnames van journalist Pascal Hansen vrij te geven. De bodycam-opnames laten zien dat journalist Henrie Kamps de CBR medewerker er op aanspreekt dat hij hem bijna, bewust van achteren aanrijd. Kamps volhard in het feit dat de beveiliger, die alleen maar een zwarte NorthFace jas aan heeft, zich legitimeert.

“Volgens de lokale politie heeft het CBR direct na dit incident melding gedaan van een ernstige bedreiging van een CBR medewerker. Ook spraken de agentes ter plaatse over een neus-tegen-neus confrontatie” zegt Pascal Hansen.

Legitimatie wekt vertrouwen

Een medewerker die zich te allen tijde kan legitimeren als beveiliger, draagt direct bij aan het winnen van vertrouwen, het overtuigen van de ander en aan het uitstralen van professionaliteit. Door legitimatie worden direct de eerste mogelijke twijfels bij de ander weggenomen. Volgens de richtlijnen moet een beveiliger zich op elk redelijk verzoek kunnen legitimeren, maar dit mag natuurlijk op eigen initiatief. Afwachten totdat men hierom vraagt is daarmee dus overbodig.

bron: veiligheidsbranche.nl

Hansen was getuige van het voorval en bevestigd dat de CBR medewerker bewust met hoge snelheid van achteren op Kamps kwam af rijden. Kamps zag dat niet aankomen…

direct nadat een CBR beveiliger met hoge snelheid op de openbare parkeerplaats op Kamps inreed haalt de journalist verhaal bij de dader.

Pechtold sprak gisteren in regionale en landelijke media over bedreigende en intimiderende acties door journalist Henrie Kamps, maar beschikt kennelijk niet over camera-beelden. Het was volgens hem voor het CBR reden om het Enschedese examencentrum direct te sluiten. Hierdoor stroomden vele doodsbedreigingen aan het adres van de journalist binnen via social media en mail.

een van de vele bedreigende berichten die de journalist kreeg na de persverklaring van Pechtold

Uit onze opnames blijkt namelijk echt iets anders! Kamps heeft aangifte tegen de CBR directeur gedaan wegens smaad en laster en beschuldigd hem van bewust haat zaaien. Kamps wordt extra beveiligd vanwege de doodsbedreigingen die hij kreeg na de persverklaring van Pechtold. Bij zijn woonhuis zijn vannacht al vernielingen aangericht.