Pechtold nodigt Twentse rijscholen uit op zoek naar valse verklaringen tegen journalist…

Loading

Dit artikel werd geplaatst op 20 januari 2023 en wordt nu herplaatst, omdat het meer dan 10.000 keer gelezen is…

In een uiterste poging om Twentse rijscholen te vinden die het CBR willen helpen met valse verklaringen tegen journalisten die controleren of de praktijkexamens in Enschede wel voldoen aan de wettelijke eisen heeft Alexander Pechtold alle rijscholen en instructeurs uitgenodigd bij Hotel van der Valk in Enschede. Onder het wakend oog van beveiligers stelde Pechtold een bonus in het vooruitzicht voor rijscholen die gedupeerd worden door het afbreken van praktijkexamens.

Het was volgens oud-gedienden al bijna 15 jaar geleden dat het CBR voor het laatst de dialoog aanging met de rijscholen en instructeurs uit de regio Enschede.

“Ja tot 2007 gebeurde dat wel vaker, maar ik begreep in de loop van de jaren dat het CBR er onvoldoende meerwaarde in zag. Juist in deze tijd na enkele heftige Corona jaren en tal van nood ingrepen denk ik dat het belangrijk is dat er eenmaal per jaar de mogelijkheid is dat ingeschreven rijscholen en instructeurs in gesprek kunnen met het CBR Centraal. Een lokale kringcoördinator en regionale examenmanagers hebben toch maar beperkte tijd en invloed en het zou goed zijn als het CBR hoofdkantoor in gesprek gaat en blijft met de rijscholen. Want uiteindelijk zijn we toch gewoon klanten; we schrijven ons in zodat we voor de leerlingen de examens kunnen reserveren” zegt een van de regionale opleiders.

Toch was er ook forse kritiek op de bijeenkomst. “Je wordt hier gefêteerd op hele luxe gebakjes en je kunt er zelfs twee krijgen.” En ondertussen is de boodschap ‘Wie wil Kamps erbij lappen?’ Dat is smakeloos en onnodig. Kamps heeft in vrijwel al zijn kritiek gelijk en dat afbreken van die praktijkexamens slaat helemaal nergens op. “Pechtolds probleem is simpelweg dat Kamps weigert om zich door deze D66 baas te laten piepelen” aldus een middelgrote rijschool. “Wij werden bijna gefouilleerd door die beveiligers, omdat Pechtold niet wil dat zijn oproep wordt opgenomen. Heel erg on-Nederlands en smakeloos. Gelukkig waren de dure gebakjes wel smaakvol. Dat dan weer wel!”.