Journalist Jan Colijn en Alexander Pechtold misbruiken minderjarige leerling Brünen!

Praktijkexamen 17-jarige leerling misbruikt door RTV Oost en CBR!

Loading

Voormalig Telegraaf Binnenland redacteur Jan Colijn uit het Twentse dorpje Haaksbergen misbruikte, in een van zijn talrijke smadelijke artikelen over rijschoolhouder/journalist Henrie Kamps, een teleurgestelde 17-jarige leerling van Verkeersschool Brünen.

Colijn bestempelde, gebaseerd op een interview met de gezakte 17-jarige Jens van Rijn uit Tillegte, voormalig rijschoolhouder en collega-journalist Henrie Kamps in meerdere artikelen onterecht als ‘stalker’ en stelde Kamps keer op keer in een kwaad daglicht door bewust feitelijke onwaarheden te publiceren en door te plaatsen naar NOS.nl.

Colijn schrijft in zijn artikelen dat Kamps tijdens zijn journalistieke onderzoek naar grootschalige zwendel met examencapaciteit door het CBR ‘één meter achter de 17-jarige ging rijden bij een Bijzondere Verrichting ‘bochtje achteruit’…’ Hierdoor zou de 17-jarige Jens van Rijn gezakt zijn voor het praktijkexamen.

Uit de dashcam beelden (onder dit artikel) blijkt daar geen sprake van te zijn en maken experts op dat het de CBR examinator is die bewust een vervelende situatie creëert.

“Jan Colijn schrijft al een tijdje dit soort artikelen over Kamps. Hij doet nooit aan feiten-checks, heeft slechts één keer, na publicatie, Kamps gebeld voor zogenaamd ‘wederhoor’, maar deed daar vervolgens helemaal niets mee. Zijn artikelen zijn suggestief en schadelijk. Een gesprek met zijn hoofdredacteur heeft er alleen maar toe geleid dat Colijn nog smadelijker artikelen schrijft. Talloze!” aldus onze redacteur.

Artikelen van RTV Oost, doorgeplaatst naar NOS.nl, schaden de goede naam en reputatie van de 61-jarige onderzoeksjournalist Kamps enorm. De Raad voor de Journalistiek zal onderzoek doen.

“Iedereen die verstand heeft van rijles geven of praktijkexamens afnemen kan beamen dat Kamps zich normaal gedraagt. Ongelofelijk dat de publieke omroep op basis van deze beelden zo’n artikel durft te schrijven. En nog kwalijker wat de CBR examinator doet. Dat is een ambtsmisdrijf. Hierdoor mag deze knaap niet zakken” zegt een voormalig examinator.

Zonder de beelden te hebben bekeken publiceerde Jan Colijn het smadelijke artikel.

De beweringen van Jens van Rijn, de CBR examinator en het suggestieve artikel op RTV Oost waren voor het CBR Enschede reden om het examencentrum drie dagen te sluiten.

Alexander Pechtold gebruikte daarnaast het artikel van de Haaksbergse RTV Oost-verslaggever in landelijke en regionale media om haat te zaaien tegen de criticus en bestempelde journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps openlijk als dader, stalker. Dat leidde tot tientallen doodsbedreigingen en een aanslag bij het woonadres van de onderzoeksjournalist.

Kijk goed naar de ontlastende beelden….