Top-Drive dreigt met rechtszaak tegen CBR!

Loading

De Amsterdamse ondernemer Sjaam Kalloe dreigt het CBR voor de rechter te slepen als er een verbod komt op zijn bedrijf Top-Drive. Dat schrijft hij in Whatsapp berichten aan RijschoolPro redactrice Else van Andel. Jarenlang gedoogde het CBR zijn succesformule, waarbij honderden kleine rijscholen en zzp-ers via Top-Drive (Autorijschool L) de examens reserveren via het reserveringsplatform TOP. Bijna 10.000 keer per jaar. Maar nu pakken er zich donkere wolken samen.

Onder druk van de BOVAG en de Koepel heeft het CBR voorstellen ingediend bij het ministerie om verdere maatregelen wettelijk mogelijk te maken. Dat laat het CBR weten via het aan haar gelieerde betaalde blog Rij-instructie.nl

Whatsapp berichten van Kalloe aan RijschoolPro redactrice Else van Andel

Het CBR kent naast de inschrijving van rijscholen die rijonderwijs geven ook rijscholen die ingeschreven staan maar geen of zeer weinig rijonderwijs verrichten. Zij functioneren als een zogenaamd rijschool-administratiekantoor (RAK). Momenteel staat een aantal RAK’s bij het CBR ingeschreven, zij hebben toegang tot het reserveringssysteem van het CBR.
Deze praktijk belemmert het CBR in het publiceren van de juiste slagingspercentages per rijschool. Het CBR is voornemens om in (de toelichting op) de inschrijfovereenkomst en het vademecum te expliciteren dat rijscholen opleidingswerkzaamheden moeten verrichten. Dit betekent dat RAK’s dan niet langer examens kunnen reserveren.

bron: Rij-Insrtructie.nl

Gerelateerde berichten