Verjo, VekaBest, VCBA wie volgt in de rechtszaal?

Eigenaar VekaBest treft zelfde lot als Kamps; klokkenluiders worden gestraft door het CBR!

Loading

Langzamerhand krijgt die ‘andere kant’ van het ‘deugdelijke’ CBR de aandacht die het verdient in de landelijke media. De kritiek zwelt aan. Het zal wel niet voor niets zijn dat RTL Nieuws een WOO verzoek heeft ingediend over integriteitsschendingen door of binnen het CBR. Publiceerden wij vorige week nog een artikel over de juridische strijd die er aan komt tussen Verjo en het CBR is het vandaag een artikel in het NRC dat de aandacht krijgt. VekaBest eigenaar Erik Kantelberg wil eerherstel. En terecht!

Natuurlijk wil de politiek graag geloven dat het CBR een betrouwbaar zelfstandig bestuursorgaan is, maar al jaren blijkt overduidelijk dat dit niet het geval is. Het CBR sluit convenanten en pacten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Daar waar de dagopleidingen voor theorie jarenlang door examinatoren werden verafschuwd bleek uit onderzoek van rijschoolhouder/ journalist Henrie Kamps in 2019 al dat het CBR voor miljoenen euro’s theorie-examens toe speelde aan dezelfde eendaagse-opleiders ; ze kunnen massaal examens kopen, waar gewone rijscholen dat niet kunnen.

Inmiddels maakt de bekendste eendags opleider Nu Theorie deel uit van de opleidingsraad van het CBR. Hoeveel gekker wil je het hebben?