Alexander,…….

Kamps openhartig in brief aan Alexander Pechtold...

Loading

Alexander,

Twee jaar geleden belde jij mij anoniem, omdat ik moest stoppen met mijn kritiek op jullie zwendel met examencapaciteit, ik ontdekte grote misstanden in jullie reserveringsplatform TOP, stoppen met die lastige vragen over dat tweede gaspedaal dat examinatoren voor een praktijkexamen met een jonge kandidaat in jouw opdracht moeten loskoppelen. Als ik het beter wist had ik maar moet solliciteren als directeur. Het was geen leuk gesprek en jij eindigde met de woorden “Dit overleef jij niet!”

Jij staat, in ieder geval bij je ex-en, bekend om je dreigementen. Doodsbang zijn ze voor jou! Ik niet!

Nou moet ik zeggen dat ik al veel over je had gehoord voor iemand de domme beslissing maakte om jou directeur te maken bij het CBR. Een zelfstandig bestuursorgaan waarvan de minister net had besloten om het onder ‘Verscherpt Toezicht’ te stellen. Zeg maar ‘curatele’.

Jouw daar neer zetten is als Willem Holleeder minister van Justitie maken… Je bedenkt het niet, maar het kan dus toch. Een gecorrumpeerde, corrupte afdanker uit de Haagse politiek op een probleemdossier zetten. Maak van Sven Mislintat de nieuwe trainer van Ajax, dat zou hetzelfde zijn…

Ik kende je al van de verhalen in het jaar daarvoor; je was in 2018 vertrokken uit de Tweede Kamer omdat jij verdacht werd van omkoping. Je was ‘vergeten’ om een appartement in Scheveningen van €150.000 te melden als geschenk. Cadeau van een Canadese diplomaat. Oh sorry… een Canadese jeugdvriend. Dat hoef je toch niet te melden bij de Tweede Kamer. Nee joh.

Denk jij dat Sinterklaas nog bestaat? Ja toch?

Drie kaartjes van de Jochem Meyer show had je wel netjes ingeschreven bij het register van de Tweede Kamer. De Europese anticorruptie waakhond Greco bestempelde dat gedrag natuurlijk als niet-integer gedrag. Zeg maar fout (corrupt) gedrag.

Je dwong, zo luidde het verhaal, je partijgenote Anne Lok tot abortus en toen zij dat weigerde, er psychisch aan kapot ging, draaide jij je van het ene op het andere moment om en liet haar en de tweeling (wie die had verwekt laat zich raden) in de steek. In een exclusief interview zei de kwetsbare Anne dat jij nooit meer naar je tweede leg (zo noemen we dat in de Achterhoek) had omgekeken.

Dan is er Wassila Hachchi, de beoogde kroonprinses van jouw D66. Die vertrok van het ene op het andere moment in 2016 en vertelde in een interview over jouw ziekelijke machts- en manipulatieve drang. Jij was boos dat ze gebruik wilde maken van de wachtgeldregeling. Dat kon echt niet. Dat doen D66-ers niet…

In 2018 vertrok jij uit Den Haag… met een prachtige wachtgeldregeling. Dat is niet hypocriet hoor. Gewoon welverdiend… toch?

Onlangs hoorde ik Hélène Hendriks zeggen bij Vandaag Inside, waar de eindredacteur een oude bekende van mij is uit mijn Hilversumse tijd, ‘er is iets met de ogen van die man. Ik weet niet wat… heel raar’. Lieve, eerlijke vrouw die Hélène Hendriks; ik ken haar als contactpersoon van NAC.tv.

Hélène is een beetje het Roodkapje in dit verhaal. Huppelend door het bos en zich afvragend wat er met die ogen is…..

Alexander. Jij hebt het geluk dat een flink deel van journalistiek Nederland alleen maar kritisch reageert als Willem Holleeder de hoofdgast bij College Tour is. Of als Johan Derksen een verhaal met een kaars verteld.

NPO en al die anderen nodigen jou gewoon uit als gast. Als D66 coryfee. Het voelt een beetje als Taghi uitnodigen om over gezonder leven te oreren.

Je persbericht van vandaag wordt door alle media 1 op 1 overgenomen. Ik heb niet 1 belletje gehad. Jij kent ze, jij weet hoe dat werkt. Zeg maar de ‘Johan Remkes heeft teveel gezopen’ tactiek. Jij bent de grondlegger van die manier van spinnen en valse beeldvorming.

Toch weet ik dat het een noodsprong was. Je tijd is voorbij. Iedereen die rijvisie.nl leest en de komende maanden de berichtgeving volgt zal merken dat jij de verpersoonlijking bent van een onbetrouwbare overheid. Jij bent de boze wolf tussen de schapen. Van jou moeten we er niet teveel hebben.

Een deel van je kweeksel is al passé; danst niet meer op de tafel, is hoofdredacteur van Tubantia of zit af te wachten of er nog per ongeluk een zevende zetel bijkomt in de Tweede Kamer.

Ik heb je de tweede keer dat jij mij bedreigde met je ‘dit overleef je niet’ al gezegd dat een Achterhoeker niet zo snel onder de indruk is van dat ‘westerse’ blah blah. En nu is het zover. Je laatste stuiptrekking is een ongekend, vals, media-offensief. ‘Een kat in het nauw…’

Beetje Kaag-achtig. “Iedere Nederlandse vrouw die een vrouw die grensoverschrijdend is bejegend in de steek laat krijgt een speciaal plekje in de hel” Ik hoor het haar nog zeggen, om vervolgens een melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag jegens een partijgenote, door jouw maat Frans van Drimmelen te laten verdwijnen in haar onderste lade. Ja, die Sigrid..vol met Alexander DNA. Oh sorry dat klinkt raar.

Er is nog een Achterhoeks gezegde: ‘Stront komt altijd bovendrijven’. Dat is nu eenmaal zo.. dat is jouw geluk.

Over een tijdje dus maar de baas worden bij de NS. Kan Vera weer terug naar het CBR. En trekt Koolmees verder…

Sterkte in de strijd!

ps. maandag zijn er 2 journalisten om de noodzakelijke telling van praktijkexamens voor te zetten;