Maak van ervaren instructeurs… examinatoren!

Het ambt van examinator is echt geen rocket-science!

Loading

Als we Alexander Pechtold mogen geloven kruipt het onderzoek naar de werkelijke examencapaciteit en het aantal examinatoren dat het CBR inzet bij het B rijbewijs ‘onder de huid’ van een flink deel van de examinatoren. Wat een softies!

Telkens opnieuw horen we dit soort berichten van Pechtold. Dan zijn het weer de rijscholen die ondermaats presteren en nu weer dit. Misschien moet het CBR eens overwegen om ervaren instructeurs versneld om te scholen tot examinator en geen afgedankte agenten, afgedankte militairen of mislukte academici groter maken dan ze zijn!

Gewoon mannen en vrouwen uit de praktijk die bewezen goede resultaten boeken. Wat doet de vooropleiding er toe? Joop van de Ende heeft geen schooldiploma en is multimiljardair, John de Mol hetzelfde.

Het huidige examencorps bestaat voor een overgroot deel uit LBO-ers of MBO-ers en niet, zoals het CBR tegenwoordig het liefst ziet, uit HBO-ers.

Stop met al die flauwekul of organiseer een concurrent voor het CBR… zoals in Duitsland. Dan kunnen leerlingen en rijscholen kiezen welk exameninstituut zijn zaakjes wel goed voor elkaar heeft.

En zet die examinator op de achterbank; zoals in Duitsland en België.