CBR speelt in de Champions League?

Column

Loading

Het pro-CBR blog Rij-Instructie.nl schrijft, ongetwijfeld op verzoek van het CBR, deze week een artikel waarin het CBR nogal wordt opgehemeld. ‘Het CBR speelt op het gebied van theorie-examens in de Champions League‘ schrijft de redacteur, uitgever en eigenaar Hans Peijs gewillig op het blog waarvoor nog steeds branchegenoten een betaald abonnement nemen.

Nu heb ik toevallig een achtergrond in de professionele voetbalindustrie en dus een redelijke kijk op hoe het er in de wereld op, rond en in de Champions League aan toe gaat. De Champions League is een geldmachine waar voetbal ultiem commercieel gemaakt wordt. Een, dat vind ik persoonlijk, aantrekkelijke competitie; althans als de ‘overwinteraars’ om de titel gaan strijden in een afvalrace. Veel mooie wedstrijden. De CBR’s van het Europese voetbal zijn dan al hoog en breed, vaak troosteloos, uit het toernooi.

Of er echt een Zwitser is geweest die gezegd heeft dat het CBR in de Champions League speelt zullen we nooit weten. Dat weet die Hans Peijs trouwens ook niet; die pent gewillig neer wat het CBR hem toespeelt. In ruil daarvoor krijgt hij ongetwijfeld weer wat advertentiebudget.

Zeven jaar lang was Ajax een van mijn grootste klanten, naast PSV, Oranje en een flink aantal kleinere eredivisieclubs. Ajax was de grootste, de arrogantste, minst betrouwbare en het meest op macht beluste. PSV was ultiem prettig om voor te werken.

Ajax was jarenlang onze trots in de Champions League en inmiddels is duidelijk waar dat toe geleid heeft: vorig jaar en dit jaar heeft Ajax 100 miljoen door het putje gespoeld. De vorige directie moest opstappen en de huidige functioneert niet. Het bestuur is onbehoorlijk….

Wat dat betreft past het CBR zeker in de Champions League.

klik op afbeelding om artikel te lezen op rij-instructie.nl