‘Corrupt, manipulatief, herbenoemd’?

Loading

Ja, ik heb het over Alexander Pechtold; de baas van het CBR. Natuurlijk wordt Pechtold herbenoemd en ik heb er geen moeite mee. Ik zie er naar uit. Dankzij hem gaat Nederland ontdekken dat de ‘nieuwe bestuurscultuur’ bij het CBR verder weg is dan ooit tevoren. Dat de bestuurlijke betonrot bij het CBR veel dieper zit dan de Haagse politiek zich realiseert.

Geef die Nederlandse versie van Francis Underwood een nog groter podium bij de NPO en we krijgen onze eigen ‘House of Cards’.

House of Cards is een serie die gaat over een Amerikaanse politicus Francis (Frank) Underwood (Kevin Spacey) en zijn vrouw Claire (Robin Wright). De serie draait om hun gezamenlijke zoektocht naar macht, met als belangrijkste doel ervoor zorgen dat Francis president van Amerika wordt.  Francis Underwood is op oorlogspad en gaat letterlijk en figuurlijk over lijken. Niets en niemand wordt gespaard in zijn zucht naar wraak en macht.

bron: Netflix

Alex (klinkt als Francis), zo noem ik hem sinds hij mij in september 2021 voor het eerst bedreigde, wordt natuurlijk herbenoemd omdat de Voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBR, ene professor Erwin Muller, een slapjanus in het kwadraat is. Iemand die vooral zijn bijbaantjes koestert en alleen daarvan al een rijk leven kan leven. U kent ze inmiddels wel, die ‘voorzitters’ ze zitten overal… als vliegen op de stront. Bij de NPO, bij Mores …overal. Overal waar foute dingen gebeuren en verstopt moeten blijven.

En van die joker bij het Directoraat Generaal Mobiliteit, Cees van der Burg, heeft Alex ook niets te vrezen. Dat is nog een ambtenaar in het rijtje Kindertoeslag schandaal, onterechte uithuisplaatsingen, zwarte lijsten, gevolgen aardbevingsschade Groningen. Cees is onze mijnheer de Uil: ‘oogjes dicht en snaveltje toe’.

Nee, Alex wordt gewoon herbenoemd en de rijschoolbranche verdient hem. Niet die 12.500 hardwerkende instructeurs maar die 2.500 die zich via allerlei clubjes hebben ‘verenigd’ in ‘de Koepel’. De Koepel Rijopleiding en Verkeersveiligheid. Ik noem ze meestal ‘de ja-knikkers’. De baas van het spul is inmiddels onderwerp van onderzoek bij het kapotmaken van de Haagse rijschool CityLine. Dat gebeurde weliswaar 20 jaar geleden en Jos Vaessen werd daarbij geholpen door Vera Bergkamp; zo luidt de aanklacht.

Ja, die Vera. Van dezelfde club als Alex en zijn ‘eigen kweek’ Sigrid. “Het Kaagmens, de Heks en ga zo maar door”

Alex wordt gewoon herbenoemd, de rijopleiding kost aan het einde van zijn volgende termijn ongetwijfeld €5000,-. De CBR examinatoren hebben dan allemaal een te strak, grijs (met blauw) pak of rokje. Beetje ‘Oostblok’-achtig.

De rijscholen mogen de eigen lesauto niet meer gebruiken bij de examens, die worden afgenomen in CBR examenauto’s; dezelfde als waarmee examinatoren naar hun werk rijden. Ik denk elektrisch.

Er rijden dan, dus in 2027, drie miljoen Letten, Tsjechen, Roemenen, Polen en expats rond die nooit een theorie certificaat hebben behaald, laat staan een RIS opleiding hebben gevolgd. Gewoon een rijbewijs dat je in die landen krijgt bij de koop van een slof sigaretten.

In 2027 ben ik met pensioen en dan nog steeds zal ik mij inspannen voor de belangen van de consument, uw klanten. De jongeren; die in de tussentijd maar moeten zien hoe ze drie, vier of vijfduizend bij elkaar schrapen om het rijbewijs te halen. Who cares? Ik!!

In 2027 zijn de meeste rijinstructeurs, net als videotheekhouders twintig jaar geleden, hun werk en bedrijf kwijt. Te lang blijven ‘hangen’ in een verouderd verdienmodel. Dan maar pakketjes rondbrengen…

En voor 2027 is de chaos die Alex, in het geniep, heeft gemaakt al hoog en breed afgestraft in de politiek. Want de meesten daar pruimen hem nu al niet. En ook Francis Underwood hield het maar 5 seizoenen vol….