Dragen rijlessen bij aan verkeersveiligheid?

“Er is nog niet heel veel bewijs waaruit blijkt dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid”

Loading

Misschien een schok voor velen onder u; vooral voor rijscholen die al tientallen jaren leven met de gedachte dat een goede rijopleiding, goede rijlessen bijdragen aan de verkeersveiligheid. Een nachtmerrie voor de divisie Rijvaardigheid van het CBR en het Directoraat Generaal Mobiliteit.

Zelf roepen dat rijlessen waarschijnlijk niet bijdragen aan verkeersveiligheid en ondertussen jonge mensen op hogere kosten jagen met het Nationaal Leerplan of RIS 2.0, 8.0 of 10.0

“Er is nog niet heel veel bewijs waaruit blijkt dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid”

citaat: Geertje Hegeman, afdelingshoofd Verkeersveiligheid Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat

Het zijn niet mijn woorden hoor. Het is de letterlijke tekst van de hoogste ambtenaar op het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat: Geertje Hegeman. Geertje is afdelingshoofd Verkeersveiligheid. En ze voegt er in onderstaand interview op RijschoolPro aan toe “dat vind ik zelf het ingewikkelde…“.

Hegeman was of is managing director bij Royal HaskoningDHV. Heeft ze een dubbele pet, een deeltijdbaan? Het is Royal HaskoningDHV, voormalig werkgever van menigeen in de CBR of DGMO top, die welhaast een universitaire studie heeft gemaakt van de rijopleiding.

Het is kennelijk vooral Royal HaskoningDHV die plannen maakt, die het CBR welgevallig zijn….

[tekst gaat door onder afbeelding]

Zonde van het geld, als je zelf al op tv verklaart “Er is nog niet heel veel bewijs waaruit blijkt dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid”

Nou daar staat u dan als rijschoolhouder. Aan de vooravond van het failliet van duizenden rijscholen, want ‘knappe’ koppen bij de voormalige werkgever van Geertje hebben de plannen klaar voor een RIS 4.0, 8.0 of 10.0. En geloof maar dat er een grote rol is weggelegd voor het CBR. Die voeren niet voor niets nu al een oorlog met Verjo en Vekabest.

Meer lessen, meer theorie-examens (goed voor de fraude-opslag) en meer praktijkexamens.

U heeft geluk: er komen nieuwe politieke partijen aan….

Het Nationale Leerplan en de RIS opleiding kunnen zo de prullenbak in. Laat Den Haag eerst maar zorgen dat het CBR zich focust op de kerntaak: examens en medische geschiktheid. Dan wordt uw werk ook weer leuk…

ps. Hoort u nog weleens iets over het CCA?