Harm Hoek wil je in de oorlog niet als buurman hebben….

Column

Loading

De problemen met wachttijden zijn enorm, niet alleen in Twente maar in heel Nederland. Traditionele media als RTV Oost, maar ook RijschoolPro, schreven nog voor deze zomer exact op wat het CBR hen op de mouw spelde. Er zouden heel veel nieuwe examinatoren bijkomen en eind van dit jaar zouden de wachttijden weer 6 tot 10 weken zijn. Op de website van RTV Oost stond vorige week een artikel met een strijder in de rijschoolwereld; Hans Pierik. Een eerlijk verhaal van een kleine rijschoolhouder. De keiharde waarheid en best gewaagd, want meestal hakt het CBR je kop eraf als je kritiek hebt.

Gisteren verscheen er op dezelfde website van RTV Oost een heel ander geluid van ene Harm Hoek. Ik ken hem. Harm denkt alleen maar vanuit of aan zichzelf, dat is Harm’s enige belang. Een ander belang bestaat er niet voor Harm. Als het Harm maar goed gaat. Als zijn ‘wereldbeeld’ maar klopt. Of andere rijscholen het door zijn gezwets moeilijk blijven houden; ‘da mek mie nix oet’.

Harm heeft geen problemen met lange wachttijden, Harm kijkt dag en nacht in TOP. Zijn kinderen worden verzorgd door hun moeders…dus ’tiet zat’. Andermans ellende is Harm’s reclame!

Kijkers van RTV Oost, meestal zijn die 80 jaar of ouder, moeten dus vooral bij zijn rijschool zijn. Harm lukt wat anderen niet lukt. Er is dus geen probleem…

Harm is, denk ik, net als RTV Oost, een groot fan van het CBR of wie er ook aan de macht is. Ooit filmde Harm met zijn dashcam, het was 3 december 2021, een behoorlijke verkeersovertreding (bijna aanrijding) van Alexander Pechtold bij het verlaten van het CBR examenterrein. Alexander wist niet wat ‘haaientanden’ betekenen.

Blij als een kind maakte Harm bekend dat hij het opgenomen had. Maar toen het CBR hem belde en vertelde dat hij de opnames, voor zijn eigen bestwil, beter kon verwijderen deed Harm dat direct. Jawohl!

In de oorlog wil je zo’n man echt niet als buurman hebben, want die begint als eerste Russisch te praten. Harm gaat niet op de barricades, Harm is niet van het verzet. Harm past zijn taal aan….