‘Hey Henrie, RTV Oost heeft gebeld met de NVJ..’

als je iets leest in een echte krant of onafhankelijke omroep.... bellen!

Loading

“Ja, moet je mij daar voor bellen? Sinds wanneer doen ze daar aan feitenchecks? Oh ja, sinds ik dat vorige week die hoofdredacteur, Henkie Karsten of zoiets, heb verteld. Dat wist hij nog niet, hij was nieuw in de markt.”

‘Wil je weten wat ze schrijven’

“Nee joh. Dat is niet belangrijk. Dat heb ik de contactpersoon van Gerard Sanderink vorig jaar zes weken lang uitgelegd. Ze schrijven daar wat ze willen en vooral, net als die Yvonne Coldeweijer, waar hun lezers, kijkers en luisteraars van houden… domme, niet gecheckte, slechte, suggestieve, ophitsende berichtgeving, meestal ‘gedeeld’ met de regionale krant..”

‘Ja, maar ehhh’

“Nee even serieus. Het boeit mij echt niet. Het publiek van RTV is al zo oud dat hun rijbewijzen niet eens meer verlengd kunnen worden. De lezers van Tubantia hebben eigenlijk alleen de papieren krant om te lezen wie er eerder is doodgegaan dan zijzelf. Of… om de aardappelschillen in te rollen”

‘Ja, maar toch dat met die NVJ…’

“Kerel, de NVJ heeft mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik openlijk kritiek had op NPO1 / 1Vandaag en DPG Media. Maanden daarvoor had ik het NVJ bestuur al eens geschreven dat ze meer moesten zijn dan een belangenvereniging voor de NPO of DPG Media. Hun antwoord is vat nog onderweg… al anderhalf jaar. Als alle mensen die geen lid zijn van de NVJ stoppen met televisie maken … dan is er geen commerciële televisie meer. Ik denk dat die Gerrit Jan Kirsten…of hoe heet die hoofdredacteur ook al weer.. zijn stagiaires nog niet verteld heeft dat ‘journalist zijn’ niet afhangt van een lidmaatschap, krant of regionale theater-omroep. Daar zit net het grootste probleem bij die man. Status!

Trouwens ik ken mensen die van de ene voetbalvereniging naar een andere gaan. Vreemd toch?”

‘Pffff ik snap er niks van hoor!’

“Kijk in Hilversum heb je best veel goede omroepen. Als je daar binnenkomt heb je niet de indruk dat je Plopsaland binnenstapt. Moet jij maar eens gaan kijken bij RTV Oost. Dat is geen omroep, maar een theater. Ze hebben, zo vertelde een medewerker allemaal ‘platforms’ .. Ik denk dat ze coulissen bedoelen”

‘Ehhhh…’

“Welterusten gozer, morgen weer naar het CBR. Echt onderzoek doen. We hebben de budgetten ervoor. We hoeven niets uit de duim te zuigen. Dat is pas een luxe! En als je iets ziet in een echte krant of landelijke omroep. Bellen. Ok!”

‘Trusten…. Trouwens wie is Gerard Sanderink en wat heeft die te maken met RTV Oost. Nooit iets over gelezen of gehoord ….’

tuut, tuut, tuut….