‘Natuurlijk wordt ‘corrupte’ Pechtold voor 4 jaar herbenoemd!’

Corruptie en integriteitsschendingen tellen niet bij de overheid

Loading

Ik twijfel er geen moment aan: Alexander Pechtold wordt door zijn Raad van Toezicht en de directie van het Directoraat Generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat gewoon herbenoemd voor nog eens vier jaar . Dat zal in november wel een feit zijn. Slechts een ‘hamerstuk’.

Corruptie, liegen en bedriegen loont!

Dat Alexander Pechtold in zijn huidige ambt zijn in 2018 reeds ernstig bezoedelde reputatie nog eens flink bevestigd heeft maakt mannen als professor Erwin Muller, doctorandus Kees van de Burg en een vrouw als ingenieur Marion Smit geen ene moer uit. Of is dat laatste Achterhoeks?

Dat Alexander Pechtold de ene leugen met de andere afdekt willen deze goedbetaalde topambtenaren niet zien; ingrijpen is slecht voor de eigen (politieke) carrière.

Talloze brieven, tientallen WOO publicaties maken duidelijk dat er wederom heel veel mis is bij het CBR. Dat was overigens al zo voor Pechtold binnenkwam. Types al divisiemanager Rijvaardigheid Harold Bekhuis, die bekend staat om zijn autoritaire (anderen noemen het: dictatoriale) managementstijl, had al de leiding toen het CBR in 2019 onder verscherpt toezicht werd gesteld. Hij zit er nog steeds; een, twee of drie ministerwisselingen veranderen niets aan de chaos bij het CBR. Betonrot zit vaak dieper!

Pechtold was voor hij bij het CBR kwam al door de Europese anti-corruptie waakhond Greco bestempeld als voorbeeld van mager toezicht op de integriteit binnen onze overheid. Maar Marion, Kees en Erwin lezen de krant niet. Die gaan liever golfen, hockeyen of andere belangrijkere dingen doen.

Als u, als rijinstructeur, op enig moment, uw WRM certificaat voor vijf jaar wilt verlengen moet u een VOG overleggen. Dat soort regels zijn er niet voor corrupte CBR directeuren, managers en examinatoren. Die hebben allen een ambtseed afgelegd. Dat is voldoende. Het is het closetpapier van onze overheid. De vrijbrief voor gecorrumpeerd gedrag, corruptie, misbruik van de macht. Niet door alle ambtenaren, maar wel voor een deel daarvan. De rotte appels!

Tja, Pieter en Caroline. Een flink deel van onze overheid is doodziek, gecorrumpeerd en soms zelfs corrupt. Dat kost jullie zeker 25 jaar om te ‘repareren’. Ga er maar aan staan!

Succes!