Heeft Geertje Hegeman een slecht geheugen of wordt ze teruggefloten?

Loading

Gisteren ontving ik een boze brief van Cees van der Burg, de hoogste baas van het Directoraat Generaal Mobiliteit. Zeg maar de feitelijke opdrachtgever van het CBR. Op een website van een mogelijk toekomstig rijopleiding-format stond een foto van Geertje Hegeman, haar naam en functie én een uitspraak. Dat eerste had niet gemoeten; mijn excuses.

Haar naam, functie en het citaat op de BLOKZZ-website was volgens Van der Burg ‘onrechtmatig en misleidend‘. Daar denk ik anders over en om maar met de deur in huis te vallen, gezien de toonzetting in de brief van Cees, verwacht ik dat de rechter zijn mening niet deelt. Zeker niet als Geertje Hegeman moet verklaren.

Anders dan het CBR, en naar nu blijkt ook de baas van het DGMO, ben ik niet gewend te liegen, te provoceren, bedriegen of bedreigen. Zo ben ik niet opgevoed. Heeft Cees wel eens de ZEMBLA reportage ‘Chaos bij het CBR bekeken’? Vast niet en na de brief van Cees verbaast het mij niet dat Alexander Pechtold de angstcultuur in stand kan houden….

Nu weten we al dat sommige leden van ons kabinet een slecht geheugen hebben. Ik vraag mij af of dit een overdraagbare aandoening voor ambtelijk Nederland is. Geertje is het afdelingshoofd Verkeersveiligheid bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. In een artikel op RijschoolPro, zeg maar de spreekbuis van het CBR, staat op 4 januari 2022 een artikel waarin Geertje wordt geciteerd. Zeg maar: hét citaat!

Nou kan het natuurlijk zijn dat Geertjes geheugen haar in de steek laat, zo’n tv-programmaatje behoort overduidelijk niet tot haar taakpakket. Ze oogt wat onwennig. Eerlijk gezegd denk ik, nadat de eerste boosheid een beetje is weggetrokken, dat Geertje Hegeman de waarheid heeft gesproken, maar zich nu pas de mogelijke impact realiseert van haar woorden.

Cees van der Burg kan haar echt helpen door het gesprek aan te gaan met mij en enkele branchegenoten en ons te laten zien dat er wel degelijk onderzoek is gedaan. Verklaren waarom het CBR zichzelf per dag een grotere rol toebedeelt met de eigen R.I.S. opleiding, terwijl datzelfde bestuursorgaan haar echt wettelijke taak, het examineren, op het tweede plan heeft gezet. Wachttijden voor een praktijkexamen oplopend tot 24 (!) weken. Daar zou Cees eens een boze brief over moeten schrijven.

Ben benieuwd of Cees na het bekijken van de onderstaande video nog een excuus brief schrijft of een gesprek aan wil gaan over andere feiten en waarheden. Wat denkt u?

dreigbrief van directeur DGMO drs. Cees van der Burg
fragment uit artikel RijschoolPro 4 januari 2022