Pechtold herbenoemd voor 4 jaar?

Uitgespuugd in de politiek, corrupt, maar wel directeur bij het CBR?

Loading

Qua opvattingen liggen Geert Wilders en ik mijlenver uit elkaar. Qua mensenkennis verwacht ik dat we meer op één lijn met elkaar zitten. Het was geen publiek geheim dat Geert Wilders een bepaalde vorm van walging had voor de huidige directeur van het CBR. Wilders houdt niet van ‘blah. blah’.

“Doe jij een beetje normaal, man!” hoorden wij Geert Wilders en Mark Rutte elkaar ooit toesnauwen. Bij Pechtold dacht Geert Wilders het, naar ik inschat, 24/7.

Nu de verkiezingen voor de deur staan is het toch een vreemd fenomeen dat politieke partijen maar weer moeten hopen dat duizenden kiezers hun stem geven aan het verkiezingsprogramma om opnieuw een plekje in de Tweede Kamer te krijgen en Pechtold zijn contract moeiteloos voor vier jaren wordt verlengd. Wat een armoe!

Bij het CBR en het ministerie werkt dat dus anders. Daar telt vooral de uiterlijke schijn. Dat ‘blah, blah’! Niets presteren maakt niets uit: Pechtold realiseerde het derde kwartaal van dit jaar minder praktijkexamens dan zijn voorgangster in 2019 deed. Pechtold streek het geld op voor 100 extra examinatoren, maar nam er geen enkele (extra) in dienst.

Doodsbedreigingen, haat zaaien, falend beleid! Ons land is overduidelijk doodziek…

De herbenoeming, op de valreep, voor vier jaar van ‘Alex de Kleine’ door ‘minister’ Mark Harbers, die ooit als staatssecretaris al zijn koffers kon pakken vanwege liegen tegen de Tweede Kamer, is daarvan het zoveelste bewijs. Den Haag is door en door verziekt; Kees van de Burg, Marion Smit en noem ze allemaal maar bij naam.

Het herbenoemen van Pechtold is een geuze schoffering van de branche en jonge mensen. Het is slechts nieuws voor de kleine rijscholen en hun kandidaten. Het is de beloning voor liegen, bedriegen en bedreigen!

Omtzigt, Van der Plas en andere nieuwkomers krijgen nog heel veel werk met het uitbannen van dit soort gecorrumpeerde types. Te beginnen bij het directoraat generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en de Raad van Toezicht bij het CBR…

En voor mij? Ik heb nog tot kort voor mijn tweede pensioen een uitdaging. Samen met anderen zorgen voor echte verandering, zodat iedereen een rijbewijs kan betalen!