Pechtold te gast bij Vandaag Inside; vast niet namens CBR…

Loading

Vanavond schuift de directeur van het CBR een uur lang aan bij de tafel van de best bekeken talkshow van Nederland; Vandaag Inside. Nu ken ik vanuit mijn televisieverleden de eindredacteur van het programma, Jan Hillenius, en ik vermoed dat Pechtold te gast is als D66 spreekbuis, niet als directeur van het CBR. Hij gaat niet bevraagd worden over de problemen die kandidaten en rijscholen nog steeds ondervinden.

Nee hoor… Pechtold zit er, zoals altijd, om D66 te promoten. Kaag weg, Bergkamp weg en dus denkt Pechtold dat hij maar het woord moet voeren. Hij mag wel niet meer meespelen in Den Haag en hij was uitermate goed bevriend met de eerder weggestuurde Frans van Drimmelen, maar echt afscheid nemen en zich focussen op het CBR? Nee hoor; how maar! Hij gaat op zijn manier de strijd aan met vooral Johan Derksen; ouwehoeren over wat hij vind van Pieter Omtzigt, Caroline van der Plas en Geert Wilders. Alexander is op campagne!

Hij heeft zelf al bepaald dat hij vier jaar door kan bij het CBR; zeg 1 miljoen salaris dat in de komende vier jaren op zijn rekening binnen komt.

Ik voorspel u dat Alexander Pechtold vanavond terloops door Johan Derksen kritisch bevraagd wordt waarom deze nog steeds zijn rijbewijs niet verlengd heeft gekregen. Grapje met een plasje… Ik vermoed, verwacht dat Alexander Pechtold zo maar ‘goed nieuws’ voor Johan heeft. Pechtold kan Johan Derksen zomaar een brief overhandigen en zeggen dat zijn rijbewijs ’toevallig’ vandaag is verlengd. Dat kan in sommige gevallen toch wel sneller en (letterlijk) zonder gezeik. Pechtold gaat de blits maken. Denk ik….

Daar zijn ze goed in bij het CBR; de schone schijn ophouden. De collega van Pechtold, directeur Bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing, deed het al in 2019. Hij ‘brak in’ tijdens een interview dat Zembla had met een gedupeerde oudere en gaf deze man opzichtig het zo zeer verlangde rijbewijs.. voor een draaiende camera. De interviewer, onderzoeksjournalist Vincent Verweij, spreekt er vijf jaar later nog schande van. Ik ken Vincent vanuit mijn ‘andere’ werk; als onderzoeksjournalist. Kijk zelf maar eens naar de Zembla reportage (onderaan dit artikel).

De Europese anticorruptie waakhond deelde onze regering enkele jaren geleden mee dat het onderzoek naar corruptie door Alexander niet oké was. Europa vond kennelijk dat ‘onze’ CBR directeur én D66 boegbeeld wel degelijk veroordeeld had moeten worden voor het aannemen van een appartement in Zandvoort van een Canadese diplomaat. Corruptie voor €150.000! Het is niet niks. Maar Pechtold is schaamteloos, brutaal en geslepen.

Alexander deert het niet. Hij neemt nog steeds schaamteloos plaats aan talkshow tafels. Ik moet dan denken aan alle ophef die er in omroepland was toen Willem Holleeder een podium kreeg in College Tour. ik zie geen verschil met deze corrupte, manipulatieve machtswellusteling uitnodigen bij Op1, Jinek, Humberto of Vandaag Inside. Je gaat met Holleeder toch ook niet praten over de leukste toeristische plekjes van Amsterdam? Waarom dan wel met een corrupte, ex-politicus over de verkiezingsstrijd?

Alexander is onze Willem, onze Vladimir; het ene moment drink je een biertje met hem en het andere moment haalt hij je uit de lucht. Onze Francis Underwood; alles voor de macht. Corrupt, manipulatief en mediageil… alles voor zijn D66 denkbeelden.

Volgende week eindigt de stemming op Rijvisie over het al dan niet aanblijven van Alexander Pechtold. Wat blijkt? Een zeer grote meerderheid van de rijschoolwereld ziet hem het liefst vertrekken, omdat hij alleen maar aandacht heeft voor zijn D66 en de problemen bij het CBR handig verstopt.

Ik hoop dat Caroline, Pieter en anderen straks definitief een einde maken aan dit type corrupte oud-politici met erebaantjes die niet passen bij hun reputatie.

klik op afbeelding om Zembla reportage te bekijken….