Uitschrijven bij het CBR is een serieuze overweging!

Bestaanszekerheid vergroot door afstand te nemen van RIS en andere onwettige CBR diensten....

Loading

Dat klinkt wellicht raar uit de pen van iemand die op 7 december 2021 door Alexander Pechtold, op persoonlijke titel, werd uitgeschreven. Maar voor wie de WOO publicaties leest die het CBR verplicht moet openbaren via CBR.nl zou kunnen lezen dat ik enkele weken daarvoor al had aangekondigd om per 1 april 2022 (geen grap) zelf mijn rijschool uit te schrijven.

In Amsterdam groeit het aantal uitschrijvers nog steeds gestaag zo laat een kenner weten. Dat lijkt een grote stap, maar liever ’ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’ Uitschrijven zal de komende jaren de enige manier zijn om onder het juk van het CBR uit te komen. Om weer plezier te krijgen en te houden in rijles geven, mensen tegen een aanvaardbare prijs een opleiding aan te bieden.

De inschrijving bij het CBR is nu al en zal nog veel meer gaan betekenen dat u als rijschool de vrijheid kwijtraakt. Nu er in strijd met het advies in het zo veel geprezen onderzoek van Emile Roemer geen CCA komt (een nieuw instituut juist om de rijscholen te helpen in de ongelijkwaardige strijd met het CBR) is het slechts een kwestie van tijd dat uw rijschool iedere leerling moet aanmelden bij het verplichte leerling volgsysteem en u zichzelf meer dan ooit tevoren moet conformeren aan de almachtige invloed en regels van het CBR.

Ik ben er zeker van dat nieuwe politieke geluiden er samen met VVRC, VCBA en anderen voor gaan zorgen dat de ontembare invloedshonger van het CBR een halt wordt toegeroepen in de nieuwe Tweede Kamer. Dat nieuwe stromingen in Den Haag, via een fatsoenlijke, lobby het belang van de leerling weer voorop gaan stellen.

Iedere rijschool die zich uitschrijft maakt het voor het CBR en DGMO lastiger om 00-examens en andere dwangmatige invloeden op rijschoolhouders door te drukken.

Vergeet niet; u heeft, net als ik dat nog steeds heb, een WRM bevoegdheid en die wordt gelukkig niet bepaald door het CBR of DGMO!

Denk er over na en informeer bij de nieuwe belangenvereniging VVRC.nl welke rol zij daarin kan spelen….