Oefenen in Turkije, 10 lesjes en examen in Nederland!

Steeds meer jongeren rijden zonder rijbewijs of oefenen in het buitenland.

Loading

Steeds meer allochtone jongeren krijgen rijles van familieleden in het buitenland, omdat de opleiding volgens het CBR in Nederland minimaal 3000 euro moet kosten. Dat blijkt uit een steekproef in Amsterdam onder allochtone jongeren. Jongeren denken, door de Rijbewijs Tips en prijsadvies van het CBR, dat het CBR volgend jaar de tarieven bepaalt.

‘Het is hartstikke leuk man. Mijn oom heeft mij leren schakelen en mijn neef heeft me meegenomen om wat te oefenen in de buitenwijk Maltepe van Istanbul. Het is daar veel drukker dan hier en het grote verschil is dat de voorrangsregels daar niet echt gelden. Ook af en toe even lekker gassen!’ zegt Emre.

In Nederland heeft Emre, dankzij NU Theorie ‘van het CBR’, een week voor zijn herfstvakantie in Turkije in één keer zijn theorie gehaald. Dat NU theorie niet van het CBR is verbaasd hem. ‘Ze hebben alle vragen man! ‘

Nu heeft hij 10 lessen gekocht en daarna kan hij direct examen doen. Nog voor de Kerst gaat hij dankzij Rijschool L een serieuze poging wagen.

Emre: ‘Ik adviseer het al mijn vrienden, het scheelt je al snel bijna 2000 euro bro. En als je in Istanbul hebt gereden, kun je echt wel rijden. Maar wel nog even goed de voorrang leren en de specials. Maar dat lukt mij wel”