Almelose politie laconiek om CBR melding…

Onderzoek in Enschede in alle rust hervat!

Loading

Vandaag is de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs (VCBA) doorgegaan waar vorige week noodgedwongen gestopt moest worden met het tellen van de examencapaciteit bij het CBR in Enschede. Tegelijkertijd zijn voor de tweede opeenvolgende dag enkele ritten in Almelo gespot. Morgen volgt Doetinchem.

In Enschede wordt het onderzoek vanaf de overzijde van het examencentrum voortgezet, zodat de situatie rondom het CBR Examencentrum rustig blijft. Net als voorgaande maanden wordt nauwkeurig bijgehouden hoeveel examens er per tijdsblok worden gereden en of de minimale duur wel 35 minuten bedraagt. Er zijn twee extra volgauto’s beschikbaar voor de eventuele steekproeven met Brünen examens.

vanaf de overzijde van de Auke Vleerstraat kan het onderzoek worden voortgezet zonder gedoe…

“Dat verplaatsen naar de overkant van de Auke Vleerstraat doen wij niet vanwege het toneelstukje van Alexander Pechtold, maar vooral omdat het CBR ditmaal weer honderd jongeren bewust slachtoffer maakt van het eigen falen. Eerder dit jaar was het de truc met het vroegtijdig afbreken van praktijkexamens, iets wat men nu niet meer doet omdat wij alleen steekproefsgewijs examens van Verkeersschool Brünen spotten. Nu wordt er niet meer afgebroken, dus had dat dit voorjaar ook niet gehoeven” zegt voorzitter Pascal Hansen van VCBA.

In Almelo duurde het niet lang voordat de eerste politiewagen ter plaatse was. Na een kort gesprek en het uitreiken van QR-kaarten gingen de lokale agenten verder en kon het onderzoek in Almelo worden hervat.

“Ach, even rustig praten met de agenten en de rood/groene kaart uitdelen, zodat ze kunnen lezen waar het om draait. Ze doen ook maar wat ze volgens het protocol moeten doen. Maar meer en meer is er wel begrip voor de actie. We zijn geen Extinction Rebellion. En er zijn veel agenten die Alexander Pechtold een gladjanus vinden.” zegt initiatiefnemer Henrie Kamps met een lach op zijn gezicht.

Het uitdelen van de rood/groen kaarten geschied binnenkort mogelijk in het centrum van Enschede of tijdens de Markt.