VCBA start met verspreiding 100.000 flyers!

Consumentenbelang schaalt in hoog tempo op naar landelijke actie!

Loading

Maar liefst 100.000 flyers moeten de komende maanden hun weg naar jongeren, hun ouders en de lokale politie zien te vinden om een tegengeluid te bieden aan de valse beeldvorming die het CBR via regionale en landelijke media heeft verspreid.

“Het is een eerste bestelling en wij hopen dat wij voor het eerste kwartaal 2024 door de voorraad zijn. Als het nodig is bestellen wij bij” zegt de voorzitter van de consumentenvereniging.

VCBA start met de publieksinformatie om onderzoekers en vrijwilligers te ondersteunen in hun gesprekken met de lokale politie en omstanders.

“Het CBR wil niet dat de eigen prestaties worden gecontroleerd en brengt daarom bewust onjuiste informatie in omloop. De berichten van Alexander Pechtold hebben al geleid tot doodsbedreigingen.” zegt voorzitter Pascal Hansen.

Feit is volgens de consumentenvereniging dat onderzoek al heeft aangetoond dat het CBR anders dan ze sinds Corona beloofd heeft helemaal geen 100 extra examinatoren heeft opgeleid.

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat de wachttijden helemaal niet terug zijn op het niveau van voor Corona. Dat heeft de minister in juni wel beloofd in de Tweede Kamer, maar in werkelijkheid zijn de wachttijden nog steeds gemiddeld 16 tot 20 weken.