‘Verplicht 2e gaspedaal is ramp voor CBR!’

Examinator, net als in Duitsland, op de achterbank!

Loading

Journalist Henrie Kamps voorspelt grote veranderingen in de rijschoolwereld als de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een onderzoek doet naar het ontkoppelen van het 2e gaspedaal door CBR examinatoren. De afgelopen weken zijn de meldingen van andere rijscholen al op gang gekomen. Rijscholen beginnen zich te realiseren dat het niet normaal is dat de rijschool aansprakelijk is voor de schade die ontstaat als de juridisch bestuurder besluit om het gaspedaal te ontkoppelen.

‘De bewustwording komt langzamerhand en daar heeft natuurlijk het verhaal van Kris Kalloe uit Den Haag alles mee te maken. Je lesauto beland tijdens een praktijkexamen op de rails, iedereen wijst de examinatrice [Monique de Rooy, red] aan als schuldige en uiteindelijk raakt de eigenaar van de rijschool werkelijk alles kwijt, omdat de NS de schade op hem verhaald heeft. Dat kan ieder andere rijschool overkomen’ zegt Kamps

Kamps, die ooit zijn assurantiediploma’s heeft behaald, heeft zich altijd verzet tegen de maatregel van het CBR en plaatste daarom een mini-gaspedaal voor er een praktijkexamen werd gereden.

“Toen ik in 2021 een kritisch artikel publiceerde, werd ik binnen 10 dagen voor 3 maanden geschorst. Sinds die tijd is er een verwoede strijd tussen het CBR en mij. Dus kom mij niet aan met al die prietpraat in de Tubantia of RTV Oost. Het CBR moet eens beginnen met enige zelfreflectie. Laten we nu maar eens afwachten wat er gebeurt als de Onderzoeksraad voor de Veiligheid of RDW het ontkoppelen van het 2e gaspedaal veroordeeld. Dan is Kris Kalloe de eerste die het CBR aansprakelijk moet stellen voor de miljoenen die hem zijn afgepakt.”