‘Uitspraak Marion Smit is klap in mijn gezicht’

Betrouwbare overheid?

Loading

In een brief aan de vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs schrijft de plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat dat haar nimmer berichten hebben bereikt van misstanden door en bij het CBR. De vereniging heeft de brief onlangs gedeeld met de media en dus belandde deze ook bij ‘klokkenluider’ Henrie Kamps. Hij zegt dat de opmerking van Smit niet alleen ongeloofwaardig is, maar hem als slachtoffer enorm raakt.

“Onze overheid spreekt schande van situaties zoals bij The Voice, bij NOS Sport en op vele andere plekken, maar als er zich een slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag bij het ministerie meld dan kijken ze niet alleen de andere kant op, maar doet men zelfs leugenachtige beweringen zoals Marion Smit dat doet. En let wel; ik ben niet de eerste die door het CBR is kapotgemaakt vanwege kritiek. Het gebeurde twintig jaar geleden al met de Haagse rijschool CityLine en op dit moment is er weer een nieuwe kwestie op komst” aldus Kamps.

“Afgelopen vrijdag, 15 september, was het exact twee jaar geleden dat Alexander Pechtold mij anoniem belde en voorspelde ‘dit overleef jij niet’.” Sindsdien is een ongekende hetze ontketend door het CBR tegen de man die fouten ontdekte in het ict platform TOP van het CBR. Het gevolg is dat Kamps sinds begin dit jaar vanwege PTSS onder behandeling is en hartproblemen heeft. Hij blijkt tijdens de mishandeling bij het CBR, 8 maart 2022, een lichte hartinfarct te hebben opgelopen. Omdat het CBR weigert onderzoek te doen is Kamps in afwachting van een artikel 12 Sv procedure bij het Gerechtshof in Leeuwarden.

Twee jaar van valse beeldvorming, valse aangiftes, een rechtszaak verder stelt Kamps dat hij alles is kwijtgeraakt door Pechtolds manipulatieve machtsspel, behalve zijn zelfrespect. Kamps heeft dus zelfs PTSS opgelopen door een ernstige mishandeling bij het CBR examencentrum en onder de neus van CBR managers. Hij werd aan zijn lot overgelaten en belandde door opnieuw een valse aangifte vanuit het CBR urenlang in de cel. Ongekend.

“Mijn dochters heb ik al bijna twee jaar niet meer gesproken en mijn oudste dochter heeft mij laten weten dat ze zwanger is, maar dat ik mijn kleinkind niet zal zien als ik mijn strijd tegen het CBR niet staak. Hun moeder en haar nieuwe vriend zijn vanuit het CBR betrokken bij deze kwestie. Ze spelen een kleine, weinigzeggende rol maar staan kennelijk wel onder druk van de CBR angstcultuur. Dat gezinsisolement maakt mij kapot, maar ondanks dat strijd ik verder omdat alle jongeren, migranten en andere kwetsbare groepen recht hebben op een betaalbaar rijbewijs. Ik kan en mag mezelf niet verloochenen. Zelfs niet onder die oneigenlijke druk. Mijn dochters kennen de feiten niet en hebben het recht om te kiezen naar wie hun loyaliteit uitgaat. Dat begrijp ik. Maar het raakt mij natuurlijk enorm. Ik ben een gezinsmens en heb op dat vlak geen perspectief meer.”

Kamps laat een ordner zien waarin een flink aantal brieven aan de minister zitten, aan directeur-generaal Cees van Burg, aan afdelingshoofd Verkeersveiligheid Geertje Hegeman. Ook zitten er antwoorden in van de minister, directeur generaal en hoofd Verkeersveiligheid. Het is inderdaad niet te geloven dat Marion Smit beweert dat haar nooit negatieve berichten hebben bereikt over het CBR en Alexander Pechtold.

Onze redactie heeft besloten om via een WOO verzoek alle mail-, whatsapp en andere communicatie te laten openbaren vanuit het ministerie.