VCBA: NSC van Omtzigt moet Pechtold halt toeroepen!

Politiek moet ingrijpen en rijbewijs betaalbaar houden voor iedere jongere!

Loading

De redding voor alle jongeren moet de partij van Pieter Omtzigt worden: Nieuw Sociaal Contract. Daarnaast zijn er bij de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs hooggespannen verwachtingen van de BBB van Caroline van der Plas. Vorig jaar was er al enkele keren contact met deze politieke partij. Met als onderwerp: de misstanden bij het CBR!

“Het zijn gelukkig partijen die weten hoe fout het gaat met de ambtelijke top. Wij hebben inmiddels drie ordners vol bewijs dat zowel het CBR als het Directoraat Generaal Mobiliteit helemaal niets geleerd heeft van eerdere affaires. Memo’s, bewijzen, brieven, alles wordt snel weggemoffeld. De plaatsvervangend directeur-generaal Marion Smit beweerd glashard dat er nooit berichten over integriteitsschendingen door Pechtold en het CBR ontvangen zijn bij het ministerie, terwijl wij zeker acht brieven hebben aangetroffen in de stukken die in ons bezit zijn gesteld. Zelfs WOO publicaties door het ministerie” zegt voorzitter Pascal Hansen van de VCBA.

De herbenoeming van Alexander Pechtold ziet de VCBA als een teken aan de wand van een ernstig verziekte en onbetrouwbare overheid. ‘Daar kunnen Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas gelukkig in de komende vier, acht, twaalf jaren laten zien dat het hun menens is. Uitbannen dat soort ambtelijk falen! Een man als Pechtold hoefde niet eens een VOG te overleggen voor zo’n belangrijke functie . Die zou hij ook niet hebben kunnen overleggen denken wij!”