Examenmanager Mark de Jong ‘waarschuwde’ Top-Drive!

Examenmanager Mark de Jong 'waarschuwde' Kalloe voor deelname aan protest in Enschede!

Loading

‘De inkt’ van het bericht op 5 oktober, dat er twee bussen met 100 Amsterdamse rijschoolhouders naar Enschede zouden komen op 14 oktober, was amper droog of de Amsterdamse examenmanager Mark de Jong belde al met de eigenaar en ‘organisator’ Sjaam Kalloe. De broer van de door het CBR kapotgemaakte Kris Kalloe.

De exacte inhoud van het gesprek is niet duidelijk, maar volgens onze redactie geeft het te denken dat een examenmanager zo snel ‘intervenieert’. ‘Even als CBR laten merken dat je op de hoogte bent, waarmee iedereen in de rijschoolwereld wel begrijpt wat ‘de boodschap’ is.

Ook Sjaam Kalloe. Hij is weliswaar strijdbaar als het gaat om de wijze waarop zijn jongere broer, bedrijf én gezin door het CBR kapot zijn gemaakt, maar beter dan wie ook begrijpt hij zo’n telefoontje.

“Nee, we werken prima samen en Mark de Jong is tevreden. Hij vertelde onlangs nog dat het verdwijnen van RAK’s (Rijschool Administratie Kantoren) zo’n vaart nog niet loopt. Dat waait wel over, zei Mark!” zegt Kalloe als we hem bellen voor een reactie op het gerucht. Sjaam Kalloe is een slimme zakenman en telt op zijn passen.

Onze redactie denkt dat het verdwijnen van RAK’s, zoals Top-Drive, binnen jaar een feit is. “Kalloe moet nu, samen met zijn klanten, gaan nadenken hoe ze de alleenheerschappij van het CBR bestrijden. Want de berichten die ons vandaag bereiken betekenen het failliet voor zijn bedrijf en vele anderen. Volgens onze informatie heeft de minister ingestemd met het ‘uitfaseren’ van RAK’s en kunnen over een tijdje alleen nog maar echte rijscholen, voor de eigen leerlingen (die het CBR bewaakt via het CBR leerlingvolgsysteem) een praktijkexamen reserveren. Dan is zijn handel voorbij!”