Rijvisie

blog voor onafhankelijke rijscholen

Bijna 2000 rijscholen zitten in de gevarenzone!

Als het CBR maatregelen gaat nemen tegen rijscholen met een slagingspercentage onder de 40 procent dan bevindt eenderde van de ingeschreven rijscholen zich in de gevarenzone; zo blijkt uit onderzoek. Ongeveer tweeduizend van de ruim zesduizend ingeschreven rijscholen moet dan maatregelen vrezen die in ieder geval niet zullen helpen om het slagingspercentage te laten stijgen.

Een van de maatregelen die het CBR heeft aangekondigd zou het weren kunnen worden van die groep op zaterdag. Feit is echter dat niet iedere examenlocatie momenteel op zaterdag is geopend. Dus in sommige regio’s zal die maatregelen geen effect hebben.

Daarnaast kampt het CBR met het probleem dat er rijscholen in het overzicht staan die feitelijk niet of nauwelijks een rijopleiding geven, maar voornamelijk praktijkexamens verkopen. Dat voorziet in een behoefte die bestaat onder een flink deel van (arbeids)migranten. Wettelijk gezien hoeft een kandidaat niet verplicht een rijopleiding te hebben gevolgd om recht te hebben op een praktijkexamen.

Loading