Verhuurder is gedoe met de ‘bewaking’ van CBR Enschede zat!

CBR boezemt buren angst in!

Loading

In alle edities van DPG Media verscheen vandaag een artikel over de mogelijke verhuizing van het CBR Examencentrum in Enschede naar een andere locatie. Deze zomer verhuisde ‘buurman’ Ezendam rijopleiding al naar Hengelo…. om moverende reden. Volgens een bron binnen het CBR zou de verhuurder het gedoe met en rond het CBR meer dan zat zijn. De relatie tussen het CBR en de verhuurder is naar verluidt al jarenlang niet goed.

Het examencentrum in Enschede valt op omdat het al ruim een half jaar hermetisch is afgesloten van de buitenwereld. Ook is het een komen en gaan van de lokale politie en lopen er al twee jaar beveiligers ‘in burger’ rond het examencentrum. Andere huurders, waaronder het softwarebedrijf BetterBe zouden het CBR als intimiderend beschouwen.

Volgens andere bronnen zou er interesse zijn vanuit het HST Logistiek transport om het gehele pand over te nemen in verband met de noodzakelijke uitbreiding van het transportcentrum. Het pand zou dan ruimte bieden aan de kantoren van HST. 

copycatter Hans Peijs van het betaalde blog Rij-Instructie.nl is er als de kippen bij om het CBR te helpen om de berichten te ontkrachten… maar feit is dat het CBR vertrekt uit Enschede

“Wij spreken met enige regelmaat medewerkers van BetterBe als ze een rondje gaan lopen met de lunchpauze, dan vragen ze waarom wij er als journalisten staan te posten en waarom die hekken er staan. Wij vertellen ze dan dat wij onderzoek doen naar grootschalige fraude door het CBR met onder andere examencapaciteit. Daar schrikken ze dan wel van. Wie wil nou een buurman hebben die constant journalisten en politie voor de deur heeft staan? Dat begrijpen wij maar al te goed. Het straalt op je bedrijf af en de klanten van BetterBe zullen het natuurlijk niet prettig vinden.” zegt Pascal Hansen die betrokken is bij het journalistieke onderzoek.