CBR rommelt maar wat aan met de examencapaciteit…

Loading

Vandaag publiceert RijschoolPro weer eens een persbericht van het CBR. De zoveelste afleidingsmanoeuvre vanuit Rijswijk bedoeld om de waarheid te verhullen. Voor de zomer maakten wij al melding van de belofte van de minister aan de Tweede Kamer dat het CBR dit najaar de wachttijden weer op orde zou hebben. De aankondiging van vandaag moet daarom gezien worden als flauwekul. Iedere rijschool kan in TOP zien dat het CBR de minister opnieuw in zijn hemd laat staan. Wie nu een examenplek zoekt voor zijn eerste praktijkexamen is eind januari volgende jaar aan de beurt. Dat zegt alles! 

Het overwerken op zaterdag zal niet of slechts mondjesmaat gaan gebeuren. Volgens betrouwbare bronnen is maar een heel klein percentage van de examinatoren daartoe bereid en alleen maar omdat het overwerk 200% in vrije tijd wordt gecompenseerd. Uiteindelijk zal dat zogenaamde overwerken in dit najaar volgende zomer gaan leiden tot nog minder capaciteit, omdat deelnemende examinatoren net als vorig jaar 5 weken vakantie opnemen.

Via appgroepen reageren rijscholen massaal op ‘het doekje voor het bloeden’; ‘Wat een onzinnige maatregel. Laat Pechtold zijn tijd liever besteden aan de problemen met de wachttijden in plaats van zijn D66 campagne.’

Consumentenbelang VCBA gaat opnieuw een brandbrief sturen aan de directeur-generaal Mobiliteit Cees van der Burg en de minister van Infrastructuur & Waterstaat. “Iedereen weet nu wel dat de problemen met een tekort aan examencapaciteit structureel zijn. Het heeft volgens de rijscholen niets te maken met het slagingspercentage. Rijscholen hebben via RijschoolPro gelezen dat het CBR in twee jaar tijd maar 54 examinatoren erbij heeft gekregen. Daar ligt het probleem. Gewoon miserabel personeelsbeleid. Stoppen met de Tussentijdse Toets levert onmiddellijk 100.000 extra examens per jaar op. Daar kan de minister zijn ogen niet voor blijven sluiten!”, zegt voorzitter Hansen.

Het CBR heeft op dit moment, volgens www.werkenbijcbr.nl, slechts 18 vacatures voor examinatoren. Volgens instructeurs in Enschede is een deel van de lokale bezetting op dit moment ’tijdelijk’ gedelegeerd naar Apeldoorn, Rotterdam en andere CBR locaties. Opvallend is dat er 5 vacatures zijn voor communicatie. Kennelijk valt er heel wat ‘recht te praten’…

er zijn op dit moment slechts 18 vacatures voor de functie van examinator