Directeur CBR bij Vandaag Inside: ‘Stem op Jetten!’

Loading

Niemand zo voorspelbaar als Alexander Pechtold. De directeur van het CBR zat gisteravond bij Vandaag Inside aan de desk. En zoals onze columnist gisteren al in zijn column schreef niet om de belangen van het CBR te dienen. De CBR directeur zat er gewoon weer met zijn politieke pet op schaamteloos reclame te maken voor zijn D66.

Voor Alexander Pechtold zijn de werkzaamheden bij het CBR alleen maar een leuke hobby, een bezigheid en bovenal een goede bijverdienste. Natuurlijk was hij, zoals onze columnist al schreef, voorbereid op de discussie met Johan Derksen over diens medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs. En natuurlijk loopt volgens Pechtold alles op rolletjes bij het CBR; geen vuiltje aan de lucht. Ouderen hoeven zich echt geen zorgen te maken over hun herkeuring.

Zelfs als ouderen licht dement zijn worden ze gewoon nog goedgekeurd bij het CBR. Alexander Pechtold vertelt het voltrots. Of het waar is, is nog maar de vraag. Zoals met bijna alles wat Alexander Pechtold de voorbije vier jaren roept of verklaart. Dat valt te lezen in ‘de 2e wettelijke evaluatie’ die een jaar geleden door Price Waterhouse Coopers (PWC) in opdracht van het ministerie werd gepresenteerd.

Er is heel veel mis bij het CBR. De cybersecurity en het personeelsbeleid zijn niet echt op orde. De KPI’s, zeg maar de streefgetallen, worden niet gehaald. Maar … who cares?

Pechtold maakt al jaren iedereen in Nederland wijs dat het CBR over de verkeersveiligheid gaat. Ook zo’n flagrante leugen. Het CBR gaat over de examinering en medische (her)keuring. Zeg maar: de medische geschiktheid. Dat is het. Punt!

Het CBR gaat zeker niet over de algehele verkeersveiligheid en nog minder over de rijopleiding, de rijscholen en wat daar nog meer bij komt kijken. Dat blijkt uit een televisieoptreden van het Hoofd Verkeersveiligheid; Geertje Hegeman.

Nee, er zijn geen problemen bij het CBR, in ieder geval niet met de medische keuring van ouderen. Over de aanhoudende problemen met examencapaciteit voor jongeren praat Alexander Pechtold liever niet op de televisie. Over de onvrede over zijn eventuele herbenoeming, 95% van de rijschoolhouders ziet hem liever vertrekken, geen woord. Dat hoeft helemaal niemand te weten in het land.

Dat Geert Wilders, Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt niet zijn voorkeur hebben blijkt wel uit zijn reacties tijdens het televisieprogramma. Over de voorzitter van de Tweede Kamer, Vera Bergkamp, en fractievoorzitster Sigrid Kaag niets dan goeds. Dat is eigen kweek. D66.

Tijdens de aftiteling kan Pechtold het toch niet langer onderdrukken. F.ck de neutraliteit die hoort bij de hoogste baas van een exameninstituut . ‘Stem op Jetten’ roept de man die eerder deze week op NPO Radio 1 tijdens het slotdeuntje meedeelde dat hij nog wel vier jaar door wil bij het CBR…

This poll is no longer accepting votes

Moet Alexander Pechtold voor 4 jaar worden herbenoemd?
5654 stemmen

Gerelateerde berichten