Enschedese examinator Michel H. opnieuw in opspraak!

Examinator wordt door meerdere rijscholen beschuldigd van ambtsmisbruik

Loading

Voormalig kringcoördinator Michel H. wordt in meerdere dossiers bestempeld als een notoire ambtsovertreder. Hoewel ons blog enkele maanden geleden het ‘eerherstel’ bekend maakte van deze voormalige defensiemedewerker is H. opnieuw in opspraak gekomen. H. is al jaren werkaam als examinator bij het CBR in Enschede.

H. wordt door de onlangs geschorste Twentse rijschoolhouder B. genoemd als degene die hem samen met collega Marcel V. in het verleden heeft misleid met een zogenaamd schouwingrapport. Uit recente informatie en een opgenomen telefoongesprek met de regionale examenmanager Irene M. blijkt het CBR helemaal geen schouwingrapporten te bezitten. Michel H. zou verklaard hebben tegen examenmanager Irene M. dat er geen schouwingrapport bestaat, maar de rijschoolhouder bezit een getekende versie. Rijschoolhouder B. overweegt een schadeklacht tegen het CBR.

Michel H. wordt daarnaast sinds gisteren verdacht van een leugenachtige verklaring die tijdens het Kort Geding in de Zutphense rechtbank door het CBR als bewijs werd opgevoerd bij de beschuldiging dat journalist Henrie Kamps examinatoren zou hebben achtervolgt tot aan het huisadres. Eerder verklaarde CBR directeur Alexander Pechtold dat ook al in de media.

Vandaag staat er weer een artikel in Tubantia. Kamps is duidelijk over de regionale media; stumperds noemt hij ze. Structureel liegen, om iemand te schaden.

‘Het is leugenachtig als het CBR in de processtukken beweerd dat ik meerdere examinatoren heb achtervolgd tot aan hun huisadres. Tegelijkertijd een mooie reden om dat aan te tonen.
Gisteren werd ik ook ondervraagd door de rechter over het voorval met Jens. Dat was een tv-reportage op RTV Oost, waarvan al geruime tijd de videoanalyse online staat.

Het voordeel van dit Kort Geding is voor ons dat het CBR deze zaken als producties heeft ingebracht en dat wij nu desnoods alle examinatoren door de rechter-commissaris kunnen laten horen in Voorlopige Getuigenverhoren. Datzelfde geldt voor de Brünen kandidaat Jens H. Die knaap moet dan maar tegen de rechter vertellen wie wat tegen hem heeft gezegd tijdens zijn examen. De videoanalyse van zijn examenrit liegt niet. Hij heeft gelogen. Dat ziet iedere kenner. De reportage van RTV Oost die journalist Jan Colijn maakte vormt daarnaast onderdeel van een klacht bij de Raad voor de journalistiek tegen de regionale omroep.
‘Ben benieuwd hoe sterk die examinatoren, die beweren dat ze op weg naar thuis achtervolgd zijn, in hun schoenen staan. Liegen in de rechtbank is echt iets anders dan in een teamoverleg met een gecorrumpeerde examenmanager of Pechtold. Er is namelijk nooit iemand tot aan zijn of haar huis gevolgd om te achterhalen waar iemand woont. Dat is ook niet nodig, want die informatie heb ik al jaren. Ik werkte daar vijf jaar. H. woont in Losser en dat weet ik omdat een lokale rijschoolhouder mij jaren geleden vertelde dat een leerlinge van hem geen examen wilde doen bij H., omdat H. bij haar in de straat woonde’ zegt Kamps.

Kamps verklaarde in de rechtbank gisteren dat er bij zijn weten nooit een examinator is gevolgd op weg naar huis en zeker niet door hem of iemand van de VCBA. Wel verklaarde hij dat hij in september gedurende iets meer dan vijf minuten achter H.heeft gereden, nadat hij getipt was dat H. met hem wilde praten, maar dan niet bij het CBR. ‘Toen hij afsloeg bij een zorgcentrum ben ik verder gereden. Mij was op dat moment duidelijk dat de tip niet klopte.

Michel H. wordt ook genoemd in een melding bij Onderzoeksraad voor de Veiligheid als examinator die consequent het 2e gaspedaal verwijderd voor ieder praktijkexamen. Hierdoor kan H. niet ingrijpen als een examenauto stilvalt op een spoorwegovergang. Maar dat doet hij in opdracht van het CBR.

Michel H. was tot 2021 jarenlang kringcoördinator van de Enschedese vestiging van het CBR, maar na ernstige overtredingen van de corona-maatregelen werd hij naar verluidt in 2021 kortstondig op non-actief gesteld en raakte zijn managementfunctie kwijt. Examencoach Henri V. vertelde destijds dat H. door collega André B. was aangemeld bij de examenmanager Mark K., omdat hij als vaccinatieweigeraar gedurende praktijkexamens zijn mondmasker afdeed. Dat deed hij uit protest. Zijn collega Marcel V. zou hetzelfde hebben gedaan. Er is inmiddels een WOO verzoek ingediend over deze ernstige overtredingen.

Michel H. was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.